Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šalamounovy řezy

Recept na Šalamounovy řezy je velmi snadný a jednoduchý. Připravíme si nadýchané těsto s kakaem, které je krásně vláčné a po upečení přelijeme částí těsta s rumem. Posypeme kokosem a můžeme podávat.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarda2008

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 449 kJ /
8 234 kcal
Bílkoviny110,47 g
Tuky419,24 g
Vláknina58,50 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 609 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy944,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zahřejeme vodu, přidáme máslo, cukr, kakao a na mírném ohni mícháme, až se přísady spojí. Z tekuté směsi oddělíme 1 hrnek a vmícháme do ní rum. Krok 2: Do zbývající směsi zamícháme vejce, vanilkový cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto mícháme až je hladké a lesklé. Krok 3: Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Krok 4: Ještě teplý moučník polijeme hrnkem oddělené tekuté směsi, kterou jsme mírně zahřáli. Krok 5: Povrch moučníku ihned posypeme kokosem a necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na řezy.

TIP: Sladké recepty s kokosem

Zveřejněno 23. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šalamounovy řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZKVw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šalamounovy řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZKVw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

jeden z našich nejoblíbenějších moučníků, znám od dětství ze vsi jako Buchta Růžena :) Místo rumu lze dát rumovou tresť, není poznat rozdíl :-)

Dělám téměř stejně, jen s menším množstvím vody
https://www.toprecepty.cz/recept/13477-cerna-bucht...
a je to vynikající buchta, kterou používám i jako dortový korpus. :yes:

Mam podobny recept,jen bez te vody a rumu,ale rezy jsou moc dobre:-K:yes:

hosta: Moc se omlouvam,patri tam hrnek vody.Jsou to mokre rezy z Ceske rodiny.Jenom ten rum tam neni a misto kokosu se daji pouzit i orechy

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
šalamounovy rezy, šalamounovi řezy, řezy salamoun, šalamounovi řezy na plech, šalamounské řezy, šalamounovy řezy recept, šalamounovy řezy recept, salamounuv rez, černa buchta, hrníčkový šalamoun, tvarohove rezy, recept na šalamounovy řezy, salomounovy rezy, šalamounúv moučníky, recept na salamounskou bucht, šalamounova buchta recept, salmounovy řezy na plech, kuchařka šalamounoy řezy, hrníčkové šalamounovy řezy, hrníčkový moučník šalamoun recept

Suroviny:
voda, máslo, cukr písek, kakao, rum, vejce, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu