Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hamburgerové bulky

Léto je ten správný čas pro zahradní a grilovací party. A na takových přese nesmí chybět domácí hamburgery. K tomu taky patří křupavé dozlatova upečené bulky, které zvládne připravit každý. Pak už jen připravit skvělou náplň dovnitř.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lea012 Lea012

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 135 min Doba tepelné úpravy: 15 min včetně doby kynutí a pečení

150 min (135 min příprava + 15 min tepelná úprava, včetně doby kynutí a pečení)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 529 kJ /
2 039 kcal
Bílkoviny66,14 g
Tuky42,80 g
Vláknina14,62 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 3,35 g
Sůl8,31 g
Sacharidy339,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vlažné mléko, droždí a cukr spolu smícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mouku, smíchanou se solí, pomalu přisypáváme ke vzešlému kvásku a zároveň přiléváme teplou vodu. Až nám vznikne těsto, přendáme ho na vál a tam do něj vpracováváme máslo. Těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo. Krok 3: Pak vrátíme těsto zpět do mísy, přikryjeme a necháme minimálně hodinu kynout v teple. Krok 4: Vykynuté těsto na vále rozdělíme na požadovanou velikost. Můžeme vytvořit až 10 kusů, těsto je hodně hutné. Bulky dáme na plech, kde budou dalších 30-45 minut kynout. Krok 5: Troubu mezitím zapneme na 180-200 °C. Vykynuté bulky před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme dozlatova.

TIP: Další oblíbené recepty na skvělé domácí hamburgery

Zveřejněno 25. 5. 2017

Poznámka autorky Lea012

Určitě by šlo udělat bulky i ze špaldové nebo celozrnné mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hamburgerové bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBQB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hamburgerové bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBQB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ja tedy nevim,ale bez kvasku by asi nevykynuli.moje mamka delavala podobne,jen misto sezamovych seminek,sypala makem.:-8:-p

zizala: Nasla jsem recept od mamky,mate pravdu,nedavala instatni,ale cerstve drozdi,ma tam poznamku,jen zdibek.Nikdy jsem je nezkousela,ale pamatuji si,ze byvali moc dobre.:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Mám několik otázek. Proč se používá tolik droždí, proč se zalévá horkou tekutinou a proč se vůbec dělá kvásek?

Tématické fráze:
domácí bulky, recept na domaci bulky, domácí bulka, recept na hamburgerové bulky, domácí bulky recept, hamburgerová bulka recept, hamburgerové bulky, hamburgerové bulky rêcept, recepty domáci bulky, domácí bulky recepty, hambugerova bulka domácí, domácí hamburgrova bulka, bulky recept, recept na bulky, recep na domaci bulki, domácí bulka recept, hamburgerová bulka z kvásku, domaci muffinove housky, recept hamburgrová bulka, hamburgerové bulky z kvásku

Suroviny:
mouka hladká, sůl, máslo, droždí čerstvé, voda, mléko, cukr, semínka sezamová, vejce

Přidat fotografie receptu