Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tyrolská polévka se špekovými knedlíky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gallischek gallischek

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 926 kJ /
3 328 kcal
Bílkoviny197,99 g
Tuky205,99 g
Vláknina13,10 g
Cholesterol 879 mg
Sodík 3,13 g
Sůl7,72 g
Sacharidy165,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, koření a očištěnou na větší kousky pokrájenou zeleninu. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 90 minut. Průběžně odebíráme pěnu. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji na pánvi trochu opečeme. Krok 3: Ze žloutků, mléka a mouky vymícháme těstíčko. Z bílků připravíme tuhý sníh. Z veky okrájíme kůrku. Střídku nakrájíme na kostičky. Necháme oschnout a vsypeme do mísy. Vmícháme slaninu, trochu soli, těstíčko a sníh z bílků. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a v osolené vodě je zhruba 15 min povaříme. Krok 4: Vývar scedíme a znovu přivedeme k varu. Přidáme do něj nadrobno pokrájenou mrkev a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí a pepřem a vysypeme do ní nakrájený porek a petrželku. Krok 5: Na talíři ji doplníme špekovými knedlíky.

Zveřejněno 5. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyrolská polévka se špekovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzqr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyrolská polévka se špekovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Těžko uvěřit, že tento klenot zde doposud nenalezl žádného příznivce ;-( :-)
Než jsem ji začal vařit, tak mančaft si ji dával v hospodě při cestě.
Podobně jako zde https://www.toprecepty.cz/recept/37870-cesnekova-p... se jedná spíše o přesnídávkovou polévku, ale pokud se podává jako součást menu, tak v obou případech vyvstává problém jaký zvolit druhý chod :-O
Jaké další jídlo (bylo-li by jaké) by bylo podle vašeho gusta? :-K
***
Vařím trošku jinak:
Na popuštěném špeku (nejlépe pruhovaném tyrolském, ale stačí i náš + uzené maso /šunka, klobása/, nebo anglická sl.) podusit cibuli (podle chuti až dohněda), pak přidat nakostečkované včerejší bílé pečivo a dělat do křupava. Protože mouky dávám víceméně symbolicky, tak se nedělám se sněhem (vejce trochu rozkvedlám v mléce) a i tak jsou knedlíky jako peříčko :-)
Samozřejmě s hrstí petrželky! No, tedy když je zrovna doma, že :-)
...a když máte v dosahu friťák v provozu (nebo hlubší pánev) a když v něm chvíli necháte knedlíky zaplavat si ještě před koupelí ve vývaru, tak pak je to to správné "maso":yes::-D

casino: dezert :-) a před polévkou jako studený předkrm jednoduchý salát

Tématické fráze:
knedlík do polévky, tyrolská sýrová polévka, vývar se spekovymi knedlíčky do polévky recept, tyrolské knedlíčky do polévky, knedlik v polevce, polévkový knedlík, tyrolský knedlík do polévky, polévka se špekovým knedlíkem, tyrolske spenatove knedl, tyrolska polévka s knedlikem, hovězí vývar se špekovym knedlíkem, tyrolské polévky, vyvar se špekovým knedlikem, tyrolská polevka, knedlik v tyrolsko, tyrol knedl, nejlepší špek. knedlíky ze sněhem z bílků, polévka se špekovým knedlíkem recept, špekový polévkový knedlík recept, knedlik v polivce

Suroviny:
kost hovězí, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, mrkev, cibule, celer, slanina, olej, vejce, mléko, mouka hrubá, veka, sůl, mrkev, sůl, pepř mletý, pórek, petrželka

Přidat fotografie receptu