Tvarohový dezert do skla
Výborný tvarohový dezert, který je hotový za pár minut. Můžete ho nechat odležet v ledničce, ale klidně i hned sníst. Ovoce můžete použít jakékoliv, čerstvé, kompotované nebo i mražené.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 109 kJ / 1 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,32 g |
Tuky | 45,87 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 154,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka.
Krok 2: Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.
Krok 3: Dále připravte těsto na korpus. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a na chvíli ho odložte. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte přes sítko mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, aby se nevytvořily hrudky. Sníh z bílků opatrně zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou.
Krok 4: Plech vyložte pečicím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Krok 5: Připravte sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.
Zveřejněno 6. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový dezert do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jw0R
Moje poznámka
Tvarohový dezert do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jw0R
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 26 sekundami
Plněné ořechy
Handour před 11 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 35 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 44 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 49 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
dezerty do skla,
dezert do skla,
tvarohový dezert do skla,
tvarohové dezerty do skla,
tvarohovy dezert,
dezert ve skle,
tvarohový dezert se zakysanou smetanou,
dezerty ve skle,
desert do skla,
desert ve skle,
tvarohovy dezert ve skle,
dezert s tvarohem a zakysanou smetanou,
dezerty bez cukru,
dezert ze zakysané smetany do skla,
deserty do skla,
dezert bez cukru,
tvarohový dezert s ovocem do skla,
tvarohový dezert se smetanou,
recept na dezert do skla,
tvarohový dezert bez cukru
Suroviny:
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilinový,
cukr moučkový,
citron,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
ovoce
Komentáře (7)