Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová buchta hrnková rychlá

Zamíchat, nalít na plech, pár desítek minut pečení a je hotovo. Zní vám to jako ideální moučník? Dnes si společně připravíme koláč s tvarohem a jahodami. Výborná buchta na léto, když v rozpálené kuchyni nechceme trávit příliš mnoho času.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

finneta

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

Suroviny pro 1 plech

velký plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 513 kJ /
2 752 kcal
Bílkoviny38,09 g
Tuky74,56 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 216 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy478,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Krok 2: Smícháme suroviny na tvarohovou hmotu a na těstě uděláme mřížku. Do každého otvoru v mřížce vložíme jahodu. Krok 3: Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a moučník pečeme 20-25 minut.

Zveřejněno 18. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová buchta hrnková rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lm9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová buchta hrnková rychlá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lm9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Výborná <3

Měla jsem více jahod i tvarohu, tak jsem neudělala mřížku...

Jednoduchá a skvělá. Cukr jsem kvůli manželovi nahradila sladidlem, taky jsem neměla pudink, tak jsem použila škrob a zakápla jsem ho vanilkovým aroma. :-8

buchta je dobrá ale toho těsta...by chtělo větší dávky a s cukrem jsem tam dala hrnek a pak po upečení nešla dolů z papíru takže radši radím půl hrnku :) :yes:

Je opravdu rychlý a chutný:-K:yes:

Dobrý den,taková technická...ten tvaroh jste tam nalívala s tím pudinkem jak?..je dost hustý,tak jestli jste vařila pudink a zamíchala tvaroh...nebo jen prášek zamíchala do tvarohu...mě to opravdu nalévat nešlo...Jsem to hold jen nandala na těsto,na to dala jahody a uvidíme...děkuji Katka

nebudu se vyjadřovat 18. 6. 2014 16:52
takže je to nějaká žgrmla,která se vůbec nedá použít je to jako na tapetování...což znamená že tvarohová směs na mřížky neni dostatečně řídká(teda aspon u mě)...proto musím konstatovat že se mi tento recept moc nelíbil....A také musím připomenout že tam vubec nemáte dobu pečení..takže pro příště si vemte ponaučení a vytvořte lepší a inteligentnější recpt..DĚKUJI nashledanou:-*

Včera jsem buchtu dělala. Je moc dobrá :-)

Hana Rezková 3. 7. 2013 18:48
Buchta byla chuťově vynikající:-), ale vůbec mi nevyběhla, takže jsme jí jedli lžičkou:-(.

Jednoduchá, moc dobrá a vždy se podaří!!! Máme moc rádi :-)

Sabrinkaaa:dělám tuto buchtu hlavně v době, kdy je ovoce čerstvé. ale neboj, jde to i z mražených nebo kompotovaných;-);-) ať se podaří a chutná:-)):-))

Sabrinkaaa 5. 5. 2013 17:40
vypadá suprově, zítra ji hned vyzkouším :-) ... akorát ty jahody si dala čersvé nebo kompotované ?:-)

ten puding se dává do tvarohu.

a co ten puding?????? kam s nim?

Tak už je v troubě,těsto přesně podle receptu a jde nádherně nahoru!Dala jsem jen jahodový pudink a tak je i pěkně barevná,už se těšíme jak bude chutnat!:-D

tet sem dala píct buchtu tak uvidíme jak se nám povede ale už tet se zbýhaj sliny:-p :-))

Tak je vynikající i chuťově:) recept ukládám:yes:

Pridala jsem navíc jedno vejce a cca půl hrnku mouky (po přečtení komentářů jsem se bála, že se bude těsto rozpadat). Také jsem do těsta dala tvaroháček vanilkový. Tvaroh jeden mi stačil, ještě trošku zbylo( ale musela jsem ho naředit mlékem). Nakonec jsem koláč posypala drobenkou, co mi zbyla z předešlého pečení.
Teď jsem koláč vyndala z trouby, vypadá i voní úžasně, vysoký je tak akorát, tak snad bude i úžasně chutnat:-*

Lucie:Lucko,tak ti moc držím palce,ať ti překvápko vyjde:yes:;-)

Gabina:Tuhle radu jsem hledala. Je mi 16, a dneska jdu buchtu péct poprvé (tajně pro maminku) :) snad se povede.:-8

Tak jsem skusila vaši buchtu.Přesně jak bylo řečeno, nápad dobrý , akorát mi také přišlo že tam dáváte jenom jeden hrnek mléka. Takze sem se drzela receptu a po udelání těsta sem zjistila , že je to moc tekuté takze jsem pridala jeste 1/4 hrnku mouky a dobré .... Rozhodne uz se na ní těšíme .. snad bude dobrá ;-)

Buchta moc dobrá,jen jsem dala více mouky a přidala jsem bíly jogurt a hodně drobenky.Super základ,dá se přidat jakékoli ovoce,které je po ruce.

Vcera jsem buchtu pekla, chuťove byla dobra. Jen na velky plech to opravdu nestaci. Jeden hrnek mouky? a 1/2 PDP? I kdyz mi vyskocila jako na obrazku, tak byla opravdu nizka a spatne se drzela. Deti ji snedli lžičkou.Mnozstvi tvarohu bylo akorat. Tvaroh nikdy nic nezkazi, naopak.:-) Dnes jdu pect kokosovou, tak snad se vyvede jako tato:-)

Buchta je úžásná, mě stačily přesně suroviny a těsto pěkně vyskočilo, přesně podle obrázku. Chutově je výborná !Rozhodně můžu jen doporučit a pochválit recept :-K

markét. moje rodina nemá ráda, když je hodně těsta a málo ovoce. takže tahle buchta je nízká. jestli máte rádi těsta víc, tak dej těsto jen na malý plech. a toho tvarohu tam podle mě dáváš hodně. opravdu stačí jen na slabší mřížky. a proč ti to nevyskočilo? to netuším. já vždycky zamíchám sypké suroviny, pak do toho dám zamíchané tekuté. nedělají se hrudky. tak jestli dáš téhle buchtě ještě šanci, budu moc ráda a uvidíš, že si pochutnáš.:-D:yes:

Ahoj, právě jsem buchtu vytáhla z trouby a voní moc pěkně, ale vůbec nevyskočila.Nikdy mi to neudělalo, přišlo mi že i toho těsta je nějak málo na velkej plech. A tvaroh jsem si koupila jeden a nestačilo to ani na půlku. Z kolika to prosím děláte? A jak velkej plech máte:-?

Kateřina 8. 7. 2010 18:53
Dneska jsem buchtu také dělala a je výborná.. Příjemná změna:yes:

Gabi (neregi.):-).Umíchej si předem v hrnku suroviny na mřížky (ať tě to pak nezdržuje),pak si udělej těsto,to vlij na připravený plech,hned na to udělej ty tvaroh. mřížky,poklaď ovocem a šup,šup s tím do rozehřáté trouby;-).Pečící papír se používá tehdy,pakliže nechceme po pečení mýt špinavý plech (papír vezmeš a vyhodíš;-)) a nebo pokud je plech nějak poškozen a třeba se to někde připéká.Jinak stačí plech vymazat tukem a vysypat hrubou moukou;-).

Chtela sem se zeptat,sem zacatecnice a chci udelat radost rodicum az se vrati z dovolene.Tvarohe mrizky se davaji na testo pred pecenim do trouby??A musi to byt na pecicim papiru??Nestaci jenom vysypat??Predem dekuji za odpoved..

vikina2222 - to jsem moc ráda.:-D:yes:

Tématické fráze:
rychlá buchta, jahodová buchta s tvarohem, jahodová buchta s pudinkem, rychlá buchta na plech, buchta s jahodami, jahodová buchta s drobenkou, buchta s tvarohem a jahodami, rychlá buchta s jahodami, tvarohová buchta s jahodami, rychlé buchty, hrnková buchta s drobenkou, jednoduchá jahodová buchta, hrnková kuchařka, rychla tvarohova buchta, tvarohovo jahodová buchta, rychlá buchta s tvarohem, rychlé buchty na plech, rychlá buchta recept, recept na jahodovou buchtu, buchta s jahodama

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, prášek do pečiva, vejce, olej, cukr vanilkový, mléko, tvaroh, pudink vanilkový, cukr, cukr vanilkový, jahody

Přidat fotografie receptu