Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky v rajské šťávě (holubky)

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 818 kJ /
3 781 kcal
Bílkoviny195,00 g
Tuky153,50 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 530 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy400,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce, hlávku během vaření obrátíme . Vaříme tak dlouho, dokud lupeny nebudou měkké . Uvařenou hlávku zelí necháme vychladnout, rozebereme ji na jednotlivé listy a vyřízneme tvrdé hřbety . Krok 2: Rýži uvaříme běžným způsobem a dáme ji stranou.
Na pánev nalijeme olej , přidáme nakrájenou cibulku, mleté maso, sůl, koření a vše chvíli opékáme. Když je maso opečené, přidáme k němu uvařenou rýži, jeden rajský protlak a dobře promícháme. Krok 3: Na připravené zelné listy dáváme masovou směs s rýží a uděláme závitky. Závitky poskládáme do hrnce (pokud chceme mít závitky dušené v rajské šťávě ) nebo je naskládáme do hlubšího pekáčku a zapečeme .
V případě, že budeme dělat dušené závitky , přidáme do hrnce cca tři rajské protlaky a vývar, aby byly závitky mírně ponořené. Vaříme je cca 30 minut . Během vaření párkrát zahýbeme hrncem , aby se nám závitky nepřipálily.
Pokud budeme dělat zapékané závitky, potřeme je mírně olejem a dáme do trouby zapéct.
Závitky podáváme s chlebem.

Zveřejněno 20. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky v rajské šťávě (holubky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGY6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky v rajské šťávě (holubky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGY6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Mas je uhledne zabalene.........krasa:-K Ja rada zapekane:yes:

Tématické fráze:
zelné závitky v rajské omáčce, holubky recept, zelne zavitky, recepty holubky, holubky s rajská omáčka, holubky, zelný závitky, zelné závitky s rajskou omáčkou, holubky v rajské omáčce, recept na holubky v rajské omáčce, kapustové závitky v rajské omáčce, zelné zavitky v rajčatové omáčce, zelne zavitky s metym masem a ryzi v rajcatove omacce, recept na holubce s rajskou stavou, jak dlouho varit holubky, zelné závitky s s rajskou omáčkou, kapustove zavitky s rajskou stavou, zelné závitky v v rajské omáčce, recept na zelne holubky, recept na holubky

Suroviny:
zelí hlávkové, protlak rajčatový, rýže, maso mleté, vývar zeleninový, paprika sušená uzená, česnek, pepř, cibule, olej

Přidat fotografie receptu