Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štipkavé brynzové tyčky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 769 kJ /
1 140 kcal
Bílkoviny36,38 g
Tuky39,37 g
Vláknina7,30 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 2,05 g
Sůl5,17 g
Sacharidy156,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme, aby se i tužší brynza dobře v těstě rozmíchala. Necháme asi 30 minut kynout. Krok 2: Vykynuté, odpočaté těsto dáme na stůl, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy. Krok 3: Necháme vykynout, jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15 min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)

Zveřejněno 21. 6. 2017

Poznámka autorky cathleen

Tyčky jsou křupavé, slané tak akorát a štipkavost pocítíte až při dojídání jedné z nich (nepálí hned v prvním soustu).

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štipkavé brynzové tyčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ko6n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štipkavé brynzové tyčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ko6n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tak tycky byly vyborne, brynza byla krasne citit (dala jsem necelou kostku, tj. 100g).
Ale ktere ted delat driv:-p?

chocolate: děkuji:-K A které dřív? To je přeci jedno, vem to hezky popořadě, ne?:-D

Ivi Ty jsi úžasná, tyčky jsou perfektní :yes:

Zrovna zajtra sa chystame k vode,tak doobeda napeciem,a budem mat na zahryznutie,len muku vymenim za bezlepkovu.:yes::yes::yes:

Vypadají moc hezky:-KJestli je tam ta brynza,kterou mám moc ráda cítit,tak je zkusím:-QJá dávám lučinu:-)

Já jediná z rodiny nemusim brynzu,ale tyčky jim upeču.:-)

Kucina: moje snacha, Slovenka, také ne. Ale její synek by brynzu baštil pořád, kdyby mohl, tak ji dostává třeba i na chlebu :-D

Pak se ozvu, jak to dopadlo, ale určitě budou výborné:-K

Opět krásný recept:yes:. Upeču je na sobotní oslavu narozenin synovi přítelkyně, jen tam kvůli dětem nebudu dávat pálivou papriku :-O, ale dám sladkou nebo mi poradíte nějaké jiné koření? Děkuji.

bystrouska: určitě jen sladkou nebo zcela vynechat - tyčky voní i po brynze ;-)

Mam pocit, ze nikdo poctive neupekl tolik tycek podle tvych receptu, jako ja.
Takze jdu na brynzovky. Je to otazka me tycinkove cti:-p.

chocolate: tos mě potěšila! :-D Slané tyčky jsou tak příjemně variabilní a tak rychle a snadno hotové, že i u nás patří k velice oblíbenému pečivu. Na "takové to domácí chroupání...";-)

mám sa opakovať???<3

magdalenka: :-8 ne-e, díky :-K

Tématické fráze:
brynzové sušenky, brynzové vrtulky, brynzové tyčky z listového těsta, brynzové slané tyčky, vrtulky s brynzou, slané tyčky z brynzy, slané bryndzové tyčky recept, brynzovky-recept, bryndzove slane cukrovi, sladké tyčky recept

Suroviny:
voda, cukr, olej, brynza, sůl, paprika sušená pálivá, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu