Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štipkavé brynzové tyčky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 769 kJ /
1 140 kcal
Bílkoviny36,38 g
Tuky39,37 g
Vláknina7,30 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 2,05 g
Sůl5,17 g
Sacharidy156,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme, aby se i tužší brynza dobře v těstě rozmíchala. Necháme asi 30 minut kynout. Krok 2: Vykynuté, odpočaté těsto dáme na stůl, propracujeme a rozválíme na obdélník. Nakrájíme proužky široké jen něco málo přes 1 cm a každý z nich před uložením na plech s fólií dobře zkroutíme a tím i natáhneme do délky. Jsou jich dva plechy. Krok 3: Necháme vykynout, jen než se vyhřeje trouba a upečeme (220°C/asi 15 min. Pokud je třeba, teplotu pak snížíme a tyčky dosušíme.)

Zveřejněno 21. 6. 2017

Poznámka autorky cathleen

Tyčky jsou křupavé, slané tak akorát a štipkavost pocítíte až při dojídání jedné z nich (nepálí hned v prvním soustu).

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štipkavé brynzové tyčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ko6n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štipkavé brynzové tyčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ko6n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tak tycky byly vyborne, brynza byla krasne citit (dala jsem necelou kostku, tj. 100g).
Ale ktere ted delat driv:-p?

chocolate: děkuji:-K A které dřív? To je přeci jedno, vem to hezky popořadě, ne?:-D

Ivi Ty jsi úžasná, tyčky jsou perfektní :yes:

Zrovna zajtra sa chystame k vode,tak doobeda napeciem,a budem mat na zahryznutie,len muku vymenim za bezlepkovu.:yes::yes::yes:

Vypadají moc hezky:-KJestli je tam ta brynza,kterou mám moc ráda cítit,tak je zkusím:-QJá dávám lučinu:-)

Já jediná z rodiny nemusim brynzu,ale tyčky jim upeču.:-)

Kucina: moje snacha, Slovenka, také ne. Ale její synek by brynzu baštil pořád, kdyby mohl, tak ji dostává třeba i na chlebu :-D

Pak se ozvu, jak to dopadlo, ale určitě budou výborné:-K

Opět krásný recept:yes:. Upeču je na sobotní oslavu narozenin synovi přítelkyně, jen tam kvůli dětem nebudu dávat pálivou papriku :-O, ale dám sladkou nebo mi poradíte nějaké jiné koření? Děkuji.

bystrouska: určitě jen sladkou nebo zcela vynechat - tyčky voní i po brynze ;-)

Mam pocit, ze nikdo poctive neupekl tolik tycek podle tvych receptu, jako ja.
Takze jdu na brynzovky. Je to otazka me tycinkove cti:-p.

chocolate: tos mě potěšila! :-D Slané tyčky jsou tak příjemně variabilní a tak rychle a snadno hotové, že i u nás patří k velice oblíbenému pečivu. Na "takové to domácí chroupání...";-)

mám sa opakovať???<3

magdalenka: :-8 ne-e, díky :-K

Tématické fráze:
brynzové sušenky, brynzové vrtulky, brynzové tyčky z listového těsta, brynzové slané tyčky, vrtulky s brynzou, slané tyčky z brynzy, slané bryndzové tyčky recept, brynzovky-recept, bryndzove slane cukrovi, sladké tyčky recept

Suroviny:
voda, cukr, olej, brynza, sůl, paprika sušená pálivá, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu