Brokolicová polévka
Polévky jsou prakticky nezbytnou součástí našich jídelníčků. Jednou z polévek, která je velmi snadná a rychlá na přípravu, je tato, brokolicová. Zpracujete do ní celou brokolici a navíc ji můžete doplnit jednoduchými nočky z vajíčka a mouky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 618 kJ / 1 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,47 g |
Tuky | 68,36 g |
Vláknina | 41,60 g |
Cholesterol | 438 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 45,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z brokolice odřízneme všechny košťály, i ty nejmenší. Stonek brokolice oloupeme od dřevnatého povrchu, všechny košťály i se stonkem nakrájíme na menší kousky a uvaříme v troše osolené vody. Vše pak rozmixujeme ponorným mixérem. Zbylé růžičky brokolice rozkrájíme na sousta.
Krok 2: Na másle osmahneme mouku, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, přidáme i rozmixované košťály a za stálého míchání dobře provaříme. Osolíme, opepříme.
Krok 3: Pokud chceme přidat i nočky, jen smícháme suroviny (mouky tolik, aby vzniklo polotuhé těstíčko) a přes haluškovač vystřeme do vřící polévky, kde je krátce povaříme i s přidanými růžičkami brokolice.
Zveřejněno 21. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mq93
Moje poznámka
Brokolicová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mq93
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
brokolicová polévka,
brokolicová polévka recept,
stonek z brokolice,
recepty z brokolice polévka,
brokolicova polévka namasle,
polévka s brokolicí,
brokolice použití stonku,
recepty brokolicová polévka,
recepty-brokolice,
máslová polévka vyvar,
použití košťálu z brokolice,
brokolice polévka,
stonek brokolice,
brokolicova polevka s kusy brokolice,
máslová brokolice,
vařit z mála surovin,
co se stonky brokolice,
brokolicová polévka košťál uvaříme zvlášť,
brokolice máslová,
brokolic oba polevka
Suroviny:
brokolice,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hrubá,
sůl,
voda
Komentáře (2)