Čočkový hrnec s jehněčím
Jehněčí maso nepatří mezi zrovna využívaný druh masa v kuchyni, hlavně díky své specifické vůni. Dobře okořeněná a připravená šťavnatá jehněčí žebra, vařená s čočkou, vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 526 kJ / 2 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,81 g |
Tuky | 97,73 g |
Vláknina | 72,49 g |
Cholesterol | 121 mg |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 196,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šošovicu namočíme do vody.
Krok 2: Na oleji opražíme na kocky nakrájaný bôčik a narezanú cibuľu.
Krok 3: Vmiešame mletú papriku, pridáme rebrá narezané na menšie kusy, osolíme, okoreníme korením sumah a zalejeme vodou do polovice. Necháme variť, kým sa nedajú vybrať kosti.
Krok 4: Potom vyberieme rebrové kosti, pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala, a na kocky narezané zemiaky. Pomaly varíme asi 20 minút, zemiaky by mali byť jemne prevarené (nemajú sa ale rozsýpať). Podľa chuti dosolíme, ak treba.
Krok 5: Necháme stáť do druhého dňa, aby šošovica a zemiaky dobre nabobtnali a pokrm zahustili.
Krok 6: Podávame s chlebom.
Zveřejněno 28. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočkový hrnec s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGg6
Moje poznámka
Čočkový hrnec s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGg6
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 34 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 37 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Tématické fráze:
čočka v pomalém hrnci
Suroviny:
čočka,
žebra,
bůček uzený,
cibule,
brambory,
česnek,
olej,
koření sumah,
sůl,
paprika sušená sladká
Komentáře (2)