Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkový hrnec s jehněčím

Jehněčí maso nepatří mezi zrovna využívaný druh masa v kuchyni, hlavně díky své specifické vůni. Dobře okořeněná a připravená šťavnatá jehněčí žebra, vařená s čočkou, vás svojí chutí příjemně překvapí.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min bez doby odležení do druhého dne

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava, bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 526 kJ /
2 277 kcal
Bílkoviny120,81 g
Tuky97,73 g
Vláknina72,49 g
Cholesterol 121 mg
Sodík 999 mg
Sůl2,15 g
Sacharidy196,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šošovicu namočíme do vody. Krok 2: Na oleji opražíme na kocky nakrájaný bôčik a narezanú cibuľu. Krok 3: Vmiešame mletú papriku, pridáme rebrá narezané na menšie kusy, osolíme, okoreníme korením sumah a zalejeme vodou do polovice. Necháme variť, kým sa nedajú vybrať kosti. Krok 4: Potom vyberieme rebrové kosti, pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala, a na kocky narezané zemiaky. Pomaly varíme asi 20 minút, zemiaky by mali byť jemne prevarené (nemajú sa ale rozsýpať). Podľa chuti dosolíme, ak treba. Krok 5: Necháme stáť do druhého dňa, aby šošovica a zemiaky dobre nabobtnali a pokrm zahustili. Krok 6: Podávame s chlebom.

TIP: Jehněčí maso - nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 28. 6. 2017

Poznámka autorky tejaja

O korení sumah si môžete prečítať tu: http://exoticky.cz/varime/koreni-mauru-ktere-dobyl...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový hrnec s jehněčím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGg6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový hrnec s jehněčím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGg6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc pekny recept,delavam zebirka i s fazolemi,s cockou,moc dobry napad.:-K:yes::yes:

:-)no vida - s jehněčími žebírky mám totiž často problém.:yes::yes:

Tématické fráze:
čočka v pomalém hrnci

Suroviny:
čočka, žebra, bůček uzený, cibule, brambory, česnek, olej, koření sumah, sůl, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu