Čočkový hrnec s jehněčím
Jehněčí maso patří zejména díky své jemnosti mezi velmi oblíbené pokrmy. V tomto receptu je jehněčí maso doplněno čočkou a bramborami a k dochucení je kromě papriky použito také arabské koření sumah, které dodává pokrmu svěží kyselkavou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 526 kJ / 2 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,81 g |
Tuky | 97,73 g |
Vláknina | 72,49 g |
Cholesterol | 121 mg |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 196,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme a namočíme do vody alespoň na 3 hodiny.
Krok 2: Bůček nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Obojí usmažíme na oleji.
Krok 3: Vmícháme mletou červenou papriku, přidáme na menší kusy nasekaná jehněčí žebírka. Osolíme, přidáme koření sumah a zalijeme vodou tak, aby bylo maso asi z poloviny ponořené. Vaříme tak dlouho, až maso odpadá od kostí.
Krok 4: Kosti odstraníme, přisypeme čočku i s vodou, ve které se namáčela a na kostky nakrájené brambory.
Krok 5: Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Brambory by měly být jemně převařené, ale neměly by se úplně rozpadat. Pokud je potřeba, pokrm dosolíme.
Krok 6: Hotové jídlo necháme vychladnout a dáme do lednice, aby čočka i brambory nabobtnaly, a tím pokrm zahustily.
Krok 7: Podáváme na druhý den s chlebem.
Zveřejněno 28. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočkový hrnec s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGg6
Moje poznámka
Čočkový hrnec s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGg6
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 22 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 45 minutami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 2 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 3 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 6 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 7 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 9 hodinami
Tématické fráze:
čočka v pomalém hrnci
Suroviny:
čočka,
žebra,
bůček uzený,
cibule,
brambory,
česnek,
olej,
koření sumah,
sůl,
paprika sušená sladká
Komentáře (2)