Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bazalkovo citronové muffiny / cupcaky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veryyy Veryyy

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 675 kJ /
2 312 kcal
Bílkoviny42,91 g
Tuky148,33 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 371 mg
Sodík 369 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy197,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si smíchám suché a v druhé míse mokré ingredience. Lístky bazalky nožem nasekám na drobno a přidám k mokrým ingrediencím a všechno vidličkou prošlehám. Než k mokrým ingrediencím naliji rozpuštěné máslo, nechám ho chvíli vychladnout. Krok 2: Troubu předehřeji na 180 stupňů. Do pečící formy na muffiny si připravím papírové košíčky. Obsahy obou dvou misek smíchám dohromady a směsí plním připravené košíčky. Doporučuji plnit košíčky cca 0,5 cm pod okraj. Muffiny dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 minut. Krok 3: Na krém je spousta možností. Občas smíchám jen lučinu s panelou nebo džemem. Když ale nespěchám, nejraději připravuji krém z ingrediencí vypsaných výše. Ten se mi osvědčil i u labužníků z mého okolí ;-) Množství krému nechám na Vás. Pokud byste chtěli cupcaky s výraznou čepicí krému, určitě přidejte množství jednotlivých ingrediencí. Mnou předepsané množství v tomto receptu je na zdobení viz obrázek, a to na 12 cupcaků. Krok 4: Každopádně na tento krém dle ingrediencí výše vyšlehám šlehačku, kterou potom jemně smíchám s mascarpone, vanilkovým aroma a stévií dle chuti.
Kdo se stévií nemáte ještě zkušenost, tak stévie stačí opravdu velmi málo. Začněte třeba množstvím stévie jen na špičku nože, promíchejte a až po ochutnání případně přidávejte.

Zveřejněno 30. 6. 2017

Poznámka autorky Veryyy

K přípravě vláčných muffinů a cupcaků patří pravidla, která jsou jednoduchá a pro přípravu pohodlná. Určitě se nezalekněte nějakých příkazů či směrování... ostatně každé pečení má svá pravidla pro ten nejlepší výsledek. Ze zkušeností mohu říct, že se jejich dodržování opravdu na chuti a vláčnosti výsledných muffinů či cupcaků vyplatí :-)

1) Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Zejména tedy vejce a mléko se snažím vyndat alespoň 30 minut před přípravou z lednice.

2) Ingredience připravujeme ve dvou mísách. Zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience.

3) Nedoporučuje se používat mixér. Těsto by se mělo promíchávat jen lžící nebo vidličkou, případně mokré ingredience lehce prošlehat metlou (ale ani to není opravdu nutné).

Odkaz na panelu, zdravější slazení:

https://www.uncaria.cz/panela-raw-organic-500-g?ut...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bazalkovo citronové muffiny / cupcaky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0oJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bazalkovo citronové muffiny / cupcaky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0oJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
citronove cupcaky, krém na muffiny lučina, krém do cupcaku, krém.na cupcaky, krèmy na cupcaky, krém na cupcaky

Suroviny:
mouka hladká, kypřicí prášek bez fosfátů, bazalka čerstvá, cukr citronový, vanilkové aroma, sůl, šťáva citronová, mléko rostlinné, máslo, mascarpone, smetana ke šlehání, citronové aroma

Přidat fotografie receptu