Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 675 kJ / 2 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,91 g |
Tuky | 148,33 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 371 mg |
Sodík | 369 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 197,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si smíchám suché a v druhé míse mokré ingredience. Lístky bazalky nožem nasekám na drobno a přidám k mokrým ingrediencím a všechno vidličkou prošlehám. Než k mokrým ingrediencím naliji rozpuštěné máslo, nechám ho chvíli vychladnout.
Krok 2: Troubu předehřeji na 180 stupňů. Do pečící formy na muffiny si připravím papírové košíčky. Obsahy obou dvou misek smíchám dohromady a směsí plním připravené košíčky. Doporučuji plnit košíčky cca 0,5 cm pod okraj. Muffiny dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 minut.
Krok 3: Na krém je spousta možností. Občas smíchám jen lučinu s panelou nebo džemem. Když ale nespěchám, nejraději připravuji krém z ingrediencí vypsaných výše. Ten se mi osvědčil i u labužníků z mého okolí ;-) Množství krému nechám na Vás. Pokud byste chtěli cupcaky s výraznou čepicí krému, určitě přidejte množství jednotlivých ingrediencí. Mnou předepsané množství v tomto receptu je na zdobení viz obrázek, a to na 12 cupcaků.
Krok 4: Každopádně na tento krém dle ingrediencí výše vyšlehám šlehačku, kterou potom jemně smíchám s mascarpone, vanilkovým aroma a stévií dle chuti.
Kdo se stévií nemáte ještě zkušenost, tak stévie stačí opravdu velmi málo. Začněte třeba množstvím stévie jen na špičku nože, promíchejte a až po ochutnání případně přidávejte.
Kdo se stévií nemáte ještě zkušenost, tak stévie stačí opravdu velmi málo. Začněte třeba množstvím stévie jen na špičku nože, promíchejte a až po ochutnání případně přidávejte.
Zveřejněno 30. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bazalkovo citronové muffiny / cupcaky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0oJ
Moje poznámka
Bazalkovo citronové muffiny / cupcaky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0oJ
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 2 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 56 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
citronove cupcaky,
krém na muffiny lučina,
krém do cupcaku,
krém.na cupcaky,
krèmy na cupcaky,
krém na cupcaky
Suroviny:
mouka hladká,
kypřicí prášek bez fosfátů,
bazalka čerstvá,
cukr citronový,
vanilkové aroma,
sůl,
šťáva citronová,
mléko rostlinné,
máslo,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
citronové aroma
Komentáře