Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obyčejný špaldový chléb s kváskem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 200 kJ /
2 677 kcal
Bílkoviny93,80 g
Tuky34,62 g
Vláknina55,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,06 g
Sůl20,00 g
Sacharidy469,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek.
Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které pak necháme (v míse pod utěrkou) asi hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a uválíme bochník, který necháme nakynout buď na plechu s pečící fólií nebo (dobře omoučené) v ošatce. Krok 3: Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/45-50min).

Zveřejněno 30. 6. 2017

Poznámka autorky cathleen

Chleba má pravidelné póry a hodně tmavou střídu, na chuti je výrazně poznat i použitá špaldová mouka.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejný špaldový chléb s kváskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y4pV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejný špaldový chléb s kváskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y4pV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
špaldový chléb s jogurtem, spaldovo pšeničný chleba z kvásku, recept na kváskový špaldový chleba, špaldový chléb s s jogurtem, chléb ze špaldového kvásku, spaldovy chleba z kvasku, špaldový chléb recepty, chleb ze spaldy s jogurtem, špaldoový chléb s jogurtem, špaldový chléb s jogurtem., top recepty - špaldový chléb, špaldový kváskový chleba recept, spaldovy chléb recept kvaskovy, špaldový kváskový chléb recept, kváskový špaldový chleb, špaldový chléb, domaci spaldovy chleb

Suroviny:
voda, cukr, olej, koření chlebové, sůl, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, mouka špaldová hrubá, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu