Hraběnčiny řezy II.
Mezi jeden z tradičních českých moučníků patří snad všemi oblíbené hraběnčiny řezy. Moučník s aristokratickým názvem, skládající se ze čtyř vrstev, křehkého těsta, jablečné náplně, nadýchaného bílkového sněhu a strouhaného těsta na povrchu, sklidí vždy úspěch.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 311 kJ / 6 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,86 g |
Tuky | 286,01 g |
Vláknina | 47,10 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 648 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 745,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky, máslo, Heru a moučkový cukr utřeme.
Krok 3: Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.
Krok 4: Jednu třetinu těsta dáme ztuhnout do lednice a dvě třetiny vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 5: Placku posypeme ořechy, rozinkami a ně nahrubo nastrouháme jablka.
Krok 6: Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh, který natřeme na jablka.
Krok 7: Nakonec na sníh nastrouháme zbylou třetinu těsta. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 35-40 minut.
Zveřejněno 19. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hraběnčiny řezy II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wj6z
Moje poznámka
Hraběnčiny řezy II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wj6z
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 4 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 47 minutami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 1 hodinou
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
gahim před 1 hodinou
Miliónová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 1 hodinou
Těstovinový salát
Maja77 před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Nadja před 2 hodinami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
hraběnčiny řezy s jablky a tvarohem,
hraběnčiny řezy,
hrabenciny rezy s jablky,
hraběnčiny jablečné řezy,
hraběnčiny řezy s tvarohem,
hraběnčiny jablečné řezy s tvarohem,
hraběnčiny řezy s tvarohem a jablky,
hrabencin kolac s tvarohem,
hraběnčiny řezy recept,
hraběnčin řez,
hraběnciny řezy top recepty,
hraběnčiny řezy s rebarborou,
hraběnčiny tvarohové řezy,
hraběnčiny řezy z hladkou moukou,
hraběnčin koláč s jablky,
tvarohové hraběnčiny řezy,
hrabencin řez jablečny,
hraběnčin koláč s jablky a tvarohem,
hraběnčiny jablkové řezy,
hraběnčin štrůdl
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
tuk hera,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
cukr krupice,
jablko,
ořechy mleté,
rozinky,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (18)