Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlový bezlepkový koláč

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veryyy Veryyy

Středně náročný

Doba přípravy 15 minut + cca 25 minut pečení + doba na zdobení

15 minut + cca 25 minut pečení + doba na zdobení

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 316 kJ /
4 617 kcal
Bílkoviny84,23 g
Tuky408,90 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 535 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy136,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse vyšlehám máslo s "práškovou" panelou. Určitě doporučuji použít pro tento recept panelu, protože její karamelová chuť je v tomto dortu vynikající. Pokud směs másla a panely pustí trochu třtinovou šťávu, vůbec to nevadí. Jen je třeba, aby se máslo s panelou dobře spojilo a mělo jemnou krémovou konzistenci (vznikne po cca 3 minutách šlehání). K této máslové směsi postupně vmíchám vajíčka, mléko a vanilkové aroma. Krok 2: V jiné míse důkladně promíchám všechny suché ingredience a poté přiliji prvotně připravenou "mokrou" směs a mixérem vše lehce vyšlehám. Krok 3: Jelikož tento koláč/dort promazávám, peču ho rovnou ve dvou kulatých formách o průměru 22 cm, které vyložím pečícím papírem. Ale je to na vás, samozřejmě lze péct v jedné formě a poté koláč podélně rozkrojit.
Každopádně koláč peču v předem vyhřáté troubě cca 25-30 minut na 170°C (v případě varianty pečení směsi ve 2 formách, kdy je směs nižší a rychleji propečená). Každopádně vyzkoušejte špejlí, zda je koláč upečený. Krok 4: Na krém vyšlehám šlehačku, kterou potom jemně smíchám s mascarpone, vanilkovým aroma a stévií dle chuti.
Kdo se stévií nemáte ještě zkušenost, tak stévie stačí opravdu velmi málo. Začněte třeba množstvím stévie jen na špičku nože, promíchejte a až po ochutnání případně přidávejte.
Obě části koláče/dortu promažeme a slepíme krémem k sobě. Krémem poté potřeme celý koláč a ozdobíme libovolným ovocem. Hotový dort necháme min. 2-3 hodiny ztuhnout v lednici.

Zveřejněno 2. 7. 2017

Poznámka autorky Veryyy

panela - zdravé slazení z usušené cukrové třtiny

https://www.holisticky.cz/panela-bio-500g-wolfberr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlový bezlepkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4rY2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlový bezlepkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4rY2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
koláč z mandlové mouky, mandlový koláč, bezlepkový mandlový dort, dort z mandlové mouky, mandlový bezlepkový dort, bezlepkový koláč z mandlové mouky, bezlepkový koláč, bezlepkový mandlový zákusek, mandlový koláč bez mouky, bezlepkovy kolac se stevii, bezlepkový koláč recept, bezlepkový mandlový, bezlepkový mandlový kolač s drobenkou, bezlepkový dort z mandlové mouky, koláč s mandlové mouky, bezlepkovy dort mandlova mouka, bezlepkový koláč s mandlové mouky, recepty s panelou, bezlepkovy mandlovy dort recept, mandlovy kolac recept

Suroviny:
mouka mandlová, mouka bezlepková, kypřící prášek, máslo, vejce, mléko, vanilkové aroma, ovoce, mascarpone, smetana ke šlehání, stevie, vanilkové aroma

Přidat fotografie receptu