Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z angreštu, červeného a černého rybízu

Z domácí úrody angreštu a rybízu, si můžeme připravit kvalitní džem a těšit se na vyrovnané skleničky ve spíži. Použití je celoroční. Do moučníků, do kaší, na chleba, nebo při pečení dortů a cukroví.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 16 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 6 min

16 min (10 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 kusů

5kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 727 kJ /
4 476 kcal
Bílkoviny8,90 g
Tuky2,00 g
Vláknina37,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 087,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou. Krok 2: Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru. Krok 3: Rozmixovanou směs nalijeme do hrnce. Ve dvou lžících cukru rozmícháme sáček Gelfix, vysypeme do ovocné směsi a vaříme cca 1 minutu. Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě 5 minut. Krok 4: Horký džem naléváme do čistých skleniček, poté je utřeme dočista, dobře uzavřeme a obrátíme víčkem dolů

TIP: Čím zahustit řídký džem - rady a tipy

Zveřejněno 3. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z angreštu, červeného a černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0nX7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z angreštu, červeného a černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0nX7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Dnes jsem ho vytvořila a je opravdu super, hlavně nemám žádný odpad, jelikož rybízu a angreštu mám málo. Ovoce jsem rozmixovala na smoothi mixéru. Díky za recept.

rihana: Já ho nemám, ale taky mne to napadlo, že by to bylo fajn :-)

Super džemík,samé dobré a zdravé ovoce;-):yes:V zimě to bude super lahůdka,na palačinky,vdolky atd.Tak hezky do spíže uložit;-):yes:Já dělala zatím z jahod,taky už je uložen:-D

tejaja:
No, nerad bych sfajroval jako ten Janek co měl včéra výročí, ale dopustím se kacířské úvahy a pokusím se to tu uhrát na plichtu:-K Je to sice notoricky známá věc, ale jestli ony děvuchy třeba nepoužily přezrálé ovoce, he :-? Možná ušetřily na cukru, ale zato jim to blbějc želírovalo... ;-)

Zobrazit 16 starších odpovědí

Moc pěkné...:yes::yes:

No to je super, žádný odpad. Takto dělám džem z rakytníku, ty jadérka z něho mám nejraději. Takže to budu dělat i s rybízem a agreštem. Prostě to rozmixuji a hotovo.

<3Krasna fotecka,urcite moc dobry dzem:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
marmeláda z rybízu a angreštu, marmeláda z angreštu, marmeláda z angrestu a rybizu, marmelada z cerneho rybizu a angrestu, cerny rybiz marmelada, proc netuhne marmelada, marmelada z černého rybízu recept, marmeláda z červeného angreštu, marmeláda angrest rybíz, dzem z černého rybízu recept, angrešt marmeláda, marmeláda z černého rybízu, marmeláda z angreštu a černého rybízu, džem z černého rybízu recepty, rosol z angrestu, marmelada rybiz angrešt, proč netuhne džem, marmeláda černý rybíz a angrešt, marmeláda angrešt a rybíz, marmeláda z rybízu angreštu

Suroviny:
angrešt, rybíz černý, rybíz červený, gelfix, cukr krystal

Přidat fotografie receptu