Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Orientální pečený květák

Zapečený květák zná téměř každý, tento recept je ale jako stvořený pro milovníky orientální kuchyně. Uzená paprika, římský kmín, kurkuma a chilli dodají dozlatova vypečenému pokrmu netradiční chuť a vůni.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 888 kJ /
690 kcal
Bílkoviny2,84 g
Tuky67,02 g
Vláknina9,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy16,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy dáme květák rozebraný na růžičky, cibuli nakrájenou na půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Stranou v malé misce promícháme olej, papriku, římský kmín, chilli koření a sůl. Krok 2: Připravenou marinádu nalijeme na květák a důkladně promícháme (nejlépe rukama), aby se všechny růžičky obalily. Směs pak přesypeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Krok 3: Pečeme přibližně 20 minut, dokud květák mírně nezezlátne. Upečený květák posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

TIP: Další oblíbené recepty s květákem a brokolicí

Zveřejněno 5. 7. 2017

Poznámka autorky petram

Říká se, že pečení je nejlepší tepelná úprava zeleniny, pokud z ní chcete vytáhnout maximum chuti. Miluji pečenou dýni, červenou řepu a lilek, a po vyzkoušení tohoto receptu můžu říct, že lépe upravený květák jsem snad ještě nejedla. Určitě vyzkoušejte a nebojte se použít hodně koření, k orientální kuchyni to opravdu patří.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální pečený květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z8xr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální pečený květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z8xr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající, mňam! I manžel řekl, že lepší květák ještě nejedl.

Takovou jsem měla chuť na takto upravený květák, ale peču už skoro hodinu na 200 a asi už nedopeču :-) Příště zkusím předvařit. Edit: tak hotovo, přidala jsem bílý jogurt a výborný, děkuji

Dnes vyzkoušeno přesně podle receptu a moc nám chutnal. Určitě u nás bude častěji. :-8 :yes:

Já nejsem zvyklá přesolovat, ale půl lžičky na jeden květák se mi nezdá. Asi bych květák malinko předvařila ve slané vodě. Už peču 45 minut a stále je tvrdý :-)) Ale jinak výborný nápad, každý si ho musí vychytat podle svých chutí :-))

Díky za výborný recept. Dnes jsem upekla, postupovala jsem přesně podle návodu a musím uznat , že nemá chybu. :yes::yes::yes: Jsem tady nováček, zatím recepty nevkládám, ale dovolila jsem si přidat fotku.:-)

houbova: Moc děkuji za vyzkoušení i za fotku! :-K

Dle mého názoru v receptu chybí předvaření květáku. Po dvaceti minutách pečení na 200 stupňů to bylo nejedlé :-))

Iljana: Květák se rozhodně nepředváří. Má zůstat lehce křupavý, ale ne syrový. Každá trouba peče jinak, tak je možné, že v té Vaší měl zůstat delší dobu.

Teraz som ho práve dojedla, ešte som lepší karfiol vo svojom živote nejedla :yes::yes::yes::yes:

Tento květák i podobný recept bych tu měla někde mít, ale nemohu ho vůbec najít,je to moc moc dobré:-K

Dnes jsme to meli k obedu a bylo to opravdu dobre. Akorat jsem poupravila mnozstvi marinady (dala jsem vseho dvojnasobek, krome kminu), protoze kdyz jsem nechala puvodni mnozstvi, cela marinada se mi vcucla do dvou vetsich ruzicek kvetaku a jinak nezbylo nic. :-D Taky to priste budu delat v zapekaci mise, protoze se mi kvetak na pecicim papire misty trochu palil... ale jde i o to vychytat teplotu. Stalo to ale za to, takto upraveny kvetak zaradime urcite do jidelnicku casteji. Diky za tip.

Super :yes:

Skoda,ze som receptik neobjavila poobede,mala som karfiol,tak bola polievka,ale kupim zase a bude peceny,urcite mi bude chutit.:yes::yes:

Tak upečeno...a slupnuto!:-p:-D Růžičky jsem předem 4 minuty povařila v páře a potom pekla cca 10 minut. Podávala jsem s jogurtovým dresingem. Jednoduchá a výtečná úprava květáku,MOC nám chutnalo!!!<3:-K

Vyzkoušený a výborný, doporučuju. Jednoduché a rychlé. Použila jsem koření, které mi dcera přivezla ze Saúdské Arábie. <3

Dnes jdu do něj!<3:yes::-K

Vynikající úprava :yes::yes:

Tématické fráze:
pečený kvetak, květák recepty, pečený květák orientální, recepty květák pečený v troubě, uprava květáku, orientalni kvetak, květák na orientální zpusob, recept na pečeny květak, orientální pečeny květák, jak upravit květák, pečený květák v troubě, květák pečený, recepty z kvetaku, pečený květák recepty, zapečený květák v troubě, pečený květák recept, květák pečený v troubě, květak uprava, květák zapečený v troubě, květák pečený recepty

Suroviny:
květák, cibule, česnek, olej, paprika, římský kmín mletý, kurkuma, koření chilli, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu