Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina

Bublanina je tradiční český moučník, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Tento nadýchaný koláč je typicky plný šťavnatého ovoce, kterým mohou být třešně, jahody, meruňky nebo borůvky. Bublanina je ideální pro rychlou přípravu, kdykoliv máte chuť na něco sladkého a osvěžujícího.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Josefinkaa_

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 637 kJ /
1 347 kcal
Bílkoviny71,91 g
Tuky54,66 g
Vláknina6,81 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 766 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy138,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 190 °C.
Třešně vypeckujeme a prosypme moukou (polohrubou), aby nepropadly na dno těsta. Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky odložíme do mísy.
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Ke žloutkům v míse přidáme cukry, vodu a ušleháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sníh z bílků a lehce promícháme. Krok 3: Do formy nebo pekáče dáme pečicí papír, nalijeme na něj těsto a poklademe třešněmi.
Pečeme na 190 stupňů cca 30 minut.
Každá trouba peče, bublanina je hotová, když je těsto narůžovělé. Krok 4: Bublaninu necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak poznat, že je upečeno, pomocí špejle

Zveřejněno 5. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JnlD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JnlD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Každá trouba peče - to se mi ulevilo ;-D

Tématické fráze:
lehká bublanina, top recepty bublanina, jak se peče bublanina, postup na bublaninu, bublanina bez prášku do pečiva, bublanina bez prášku do do pečiva, postup bublanina, na kolik se peče bublanina, bublanina bilky, bublanina ušleháme bílky, univerzální ovocná bublanina, bublanina, prasek do peciva, kolik lzicek je v sacku, těsto na bublaninu s práškem do pečiva, bublanina pečící papír

Suroviny:
třešně, vejce, cukr, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, voda

Přidat fotografie receptu