Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček pečený na rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 271 kJ /
3 411 kcal
Bílkoviny150,06 g
Tuky297,68 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 688 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy29,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, osolíme a opepříme.
Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky. Krok 3: Vše dáme do pekáčku a promícháme se solí, mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem. Krok 4: Do pekáčku přidáme porce bůčku kůží dolů a podlijeme skleničkou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 200 °asi 1 hodinu. Krok 5: Pak sundáme alobal a necháme maso opéct do červena, poté obrátíme kůží nahoru a pečeme dál, dokud kůžička není opečená (celkem asi 30 min).

TIP: Bůček s křupavou kůží - oblíbený recept

Zveřejněno 24. 7. 2017

Poznámka autorky Lenunka

Podávala jsem s pečenými brambory na rozmarýnu - brambory na čtvrtky, osolit, opepřit, pokapat olejem, přidat nasekaný rozmarýn a upéci v troubě do zlatova.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček pečený na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMxL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček pečený na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMxL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:-K jednoduchý, jasný a pěkný recept i fotečka :-K

"Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, "
"Kožuch" taky nařezávám, ale maso peču VCELKU
No, ale ta fotečka je obzvláště vypečená:yes: a kdyby se nefotilo proti světlu, tak by byla přímo k sežrání... :-K
***
Kolegyně Marika by vám patrně dala kartáč: https://www.toprecepty.cz/recept/4648-hrbate-maso/ :-D
Kdyby ale nebyl po ruce Al obal, asi by bylo lze nádobu na pečení zadeklovat i jen poklicí (je-li jaká vhodná k mání) jak se to dělá od nepaměti, že? :-8

casino: já maso krájím, ale ne na plátky, ale na takové špalíčky, cca 5 cm, takže z toho kila mám tak 4-5 kousků :-), je to pak pěkně opečené ze všech stran a podle mě i dříve hotové než v celku :-)
a s poklicí to samozřejmě jde taky :-D, já na hluboký pekáček žádnou nemám tak improvizuji s alobalem ;-)

Tématické fráze:
pečený bůček v celku, vepřový bůček na rozmarýnu, pečený bůček s rozmarýnem, bucek na rozmarinu, bucek s rozmarynem, krájený pečený bůček, peceny bucek vcelku s nadivkou v alobalu, pečený bůček krajeny, pečený bůček, pečený buček top recept, pečený bůček v troubě, pečený bůček vcelku, jak se dela pečený bůček, krájený búček, plátky z bůčku pečené v troubě, pečený bůček a krůtí, pečený krájený bůček, jak upeci bucek, pomalu pečený bůček do zlatova, pwčený bůček s rozmarýnem

Suroviny:
bůček vepřový, cibule, česnek, mrkev, rozmarýn, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu