Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské špagety

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 435 kJ /
3 928 kcal
Bílkoviny159,50 g
Tuky120,75 g
Vláknina77,25 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 967 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy496,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách přes noc namáčíme ve vodě, houby jen půl hodiny. Krok 2: Na másle rozpustíme kostky slaniny, přidáme maso a osmahneme. Přidáme dobře omytý hrách a houby. Smažíme na omastku, pak zalijeme vínem a mícháme až se vypaří. Přidáme rajčatový protlak rozředěný skleničkou vody a vaříme asi dvě hodiny na mírném plameni. Občas podléváme vodou, ale velmi opatrně. Krok 3: Nakonec přidáme uvařené špagety, sůl, pepř a sekanou petrželku.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské špagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tomík: Kde jsi to vyčetl. Mleté maso dávají i Italové, ale hovězí.

:yes:

tak ja tyhle špagety už jedla a jsou výborný i od nich sem jedla jejich špagety přímo v itálii takže jsou dobrý. Mnam mnam mnam :-K :-D:yes:

A hlavně, nikde se nepíše, že se jedná o typický recept pro Italy, takže my si snad můžeme těstoviny udělat po našem. Italové si taky naše brambory dělají po svém (a že o tom něco vím :-D:-D)
Netvrdím, že bych tam dala hrách, ale je snad na každém, aby to buď vůbec nevařil, nebo udělal dle svého;-)

Tomík:ale,ale kdopak ti to povídal,že mleté maso nepatří ke špagetám:-Oto by jsi se divil,co se vše dá s mletým masem dělat krom sekané a karbanátků;-):-p:yes:

Kristyna:myslím,že pokud máš výhrady a i tvoje rodinka,tak přeci to vařit nemusíš;-)to poslání "někam" neriskuj:-D

Kristyna 1. 7. 2011 13:01
To varit doma,tak me manzel s dcerou poslou nekam.:yes:

Tomík: slyšel jsi někdy o italské klasice - boloňské omáčce ?
To, že Ty neznáš špagety s mletým masem, neznamená, že tam nepatří;-):-)

Kdyby tam nebylo mlete tak to snad bude chutnat i dobre. Mlete maso na spagety nepatri je dobre leda na karbanatky ci sekanou.

:-p:yes:

však je jedno co italové tam mají hlavně že to chutna:-p

Tyhle špagety mi chutnají hlavně tím, že je tam masíko a to já můžu a dost. Hrách jsem vynechala, připadá mi do špaget divný. Sneslo by to jedině pár kuliček sterilovaného(ten nemám),ale co znám v Italských těstovinách jsem ho nikdy neviděla, ani o tom nečetla v raceptech. Dávám fotky a boda bez hrachu:yes:

podle mě je ouplně jedno kde se co jí...podle mě je to výborný...vyzkoušela sem to a je to vynikající....:-)příště další recepty....

Že by Italové jedli v těstovinách hrách, to teda nevim:-O

Tématické fráze:
italské recepty, vaříme s italem recepty, vaříme s italem, italské těstoviny a jejich recepty, s italem v kuchyni recepty spagety, torteliny recepty, italská kuchyně recepty, recepty italské kuchyně, vaříme špagety, recepty italské, italské těstoviny recepty, italské těstoviny recepty, špagety s mletým masem po italsku, spagety recepty, italská omáčka na špagety, špagety se sekanou, recepty ze spaget, boloňské špagety recept italské, vaříme s italem špagety, italske boloňské špagety recept

Suroviny:
těstoviny špagety, houby sušené, hrách, slanina uzená, máslo, maso mleté, víno červené, protlak rajčatový, petrželka zelená, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu