Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 741 kJ / 1 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,56 g |
Tuky | 41,86 g |
Vláknina | 12,16 g |
Cholesterol | 410 mg |
Sodík | 629 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 19,91 g |
Postup přípravy
Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem nebo dvojitě složenou nití. Krok 2: Cuketu zbavenou slupky a semínek nakrájíme na kostičky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce. Krok 3: Drobně nakrájenou cibuli a česnek dáme zesklovatět do pánve s rozehřátým olejem . Po dvou minutách přidáme maso a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Obsah pánve přendáme do pomalého hrnce, pánev vypláchneme vývarem a nalijeme na maso. Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme II. stupeň a vaříme 4 hodiny. Krok 5: Po této době maso vyndáme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Do šťávy přidáme máslo a na jemných slzičkách nastrouhané okurky. Hustotu šťávy si přizpůsobíme podle svých zvyklostí případným dolitím vývaru. Krok 6: Maso dáme do šťávy a hrnec necháme pracovat ještě 15 minut.
Naporcované maso se šťávou podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 2. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxKK
Moje poznámka
Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxKK
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 19 minutami
Plněné ořechy
Handour před 30 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 55 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí kližka recepty,
klizka v pomalém hrnci,
pomalý hrnec klizka,
hovězí v pomalém hrnci recepty,
hovězí kližka v pomalém hrnci,
znojemská hovězí v pomalém hrnici,
hovezi kliska v pomalém hrnci,
jelení kližka,
kližka pomalý hrnec,
recepty v pomalém hrnci,
hovězí klizka jak s ní pracovat,
recepty z hovězí kližky,
hovězí kližka v pomalém v hrnci,
cuketa a pomalý pomalý hrnec,
cuketa v pomalém hrnci,
znojemská pečeně v pomalém hrnci,
hovězí kližka pomalý hrnec,
pomalení
Suroviny:
kližka hovězí,
cuketa,
vývar hovězí,
okurka čerstvá,
cibule,
česnek,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
vývar
Komentáře (4)