Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarské brambory

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 805 kJ /
2 582 kcal
Bílkoviny92,64 g
Tuky169,39 g
Vláknina27,84 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 3,91 g
Sůl9,17 g
Sacharidy161,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky. Krok 2: Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce. Krok 3: Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno položíme ve vrstvách brambory, cibuli a salám. Zalijeme části smetany a posypeme sýrem. Krok 4: Takto vrstvíme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří brambory, které posypeme zbylým sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou. Krok 5: Pečeme dorůžova.

Zveřejněno 3. 8. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Teplotu neuvádím, záleží na typu trouby. Já pekla na 150°C pak po nějaké době jsem už pekla na 140°C.

Dobrou chuť přeji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z85O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z85O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Krásná fotka<3 U nás tomu říkáme zapečené brambory se smetanou, osmažím do červena cibulku, zamíchám se syrovými brambory, šunkou, solí a pepřem, zaliju smetanou, posypu celými scherry rajčátky a zapeču:yes:

MiskaM:
Není zač:-K

Zobrazit starší odpověď

Salámu opravdu jen 30 g nebo se ztratila jedna nula:-?

MiskaM: "4-8 porcí"
No, deset deka (100g) salámu na svačinku pro jednoho není nic moc:-)
30g - to vypadá např. na půl párku (jednu nožičku) pro cca 6 jedlíků je asi jen tak, aby se neřeklo, že :-K
Edit:
Tak jsem přišel s křížkem po funuse, asi by bylo nejlépe smáznout všechny poslední komentáře...

Zobrazit 3 starší odpovědi

Takže kombinace gratinovaných a francouzských brambor? ;-) Známe, dělám a doporučuju, je to dobrota.:-K

Drobek: ano něco na ten způsob <3 jsou fakt moc dobrý :-K a dekuji za doporučení :-K

Tématické fráze:
švýcarské brambory, svýcarské zapečené brambory, švýcarské brambory recept, švícarské brambory, zapečené švýcarské brambory, recept švýcarské brambory, švýcarské recepty, ěvycarske brambory, zapékané švýcarské brambory, švýcarské zapékané brambory se smetanou, top recepty z brambor, švycarské brambory-recept, recepty z brambor, recepty svicarske recepty, zapékané brambory švýcarské, svycarske jidlo brambory, recepty švýcarská brambora, švycarské brambor, švýcarské brambory se šunkou, svycarske brambory zapecene

Suroviny:
brambory, smetana, salám měkký, cibule, česnek, sýr tvrdý, vejce, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu