Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filé se sardelovou čepicí

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 352 kJ /
562 kcal
Bílkoviny39,26 g
Tuky35,42 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 124 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,03 g
Sacharidy20,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvý sýr dobře promísíme se sardelovou pastou, podle potřeby povolíme smetanou a vmícháme slabé a krátké proužky cibule i sekaný kopr. Krok 2: Filé z jedné strany lehounce posolíme a touto stranou vložíme do pekáčku, vymazaného máslem. Krok 3: Na rybu navrstvíme sýrovo-sardelovou hmotu a okolo rozložíme celé (nebo na půlky pokrájené), oloupané či oškrábané brambůrky a čtvrtky cibulí, jejichž řezné strany jsme potřeli olivovým olejem. Krok 4: Vložíme do trouby rozehřáté na cca 230-240°C a pečeme asi 35 minut. Krok 5: Brambory a cibuli občas prohrábneme, aby se opékaly ze všech stran.

Zveřejněno 23. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé se sardelovou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qyr

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filé se sardelovou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qyr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak to mám, Bibi, radost - nakonec jako vždy, když někdo uvaří podle mého receptu a ještě mě odmění fotkou :-). Těší mě, že chutnalo a že jsi zvolila tento recept...:-8

Tak to mám, Bibi, radost - nakonec jako vždy, když někdo uvaří podle mého receptu a ještě mě odmění fotkou :-). Těší mě, že chutnalo a že jsi zvolila tento recept...:-8

Eli,dnes jsem realizovala, udělala jsem to pro nás dva a příště to budu dělat raději pro čtyři, chtěli jsme si totiž přidat a nebylo co, bylo to všechno v nás:-DPoužila jsem Aljašskou tresku a čerstvý sýr Lučinu. Bbylo to velmi dobré,až lahodné:-pbodíka jsem dala už minule a tak ti přidávám jen fotičku;-)

kráááásnééé :yes:

Jej, to musí být moc dobré!!:-p Sardelku mám také ráda a v této kombinaci musí chutnat jídlo skvěle.Ukládám a určitě recept vyzkouším :-)Bodík!:yes:

Tak ještě vezmu na milost sardelku - tu já samotnou nemusím, ale tady s tím sýrem a koprem :-p;-):-p:yes:

Eli, bodík už je na místě. Moc hezký recept, brzy vyzkouším. Krásná fotky jako obvykle. :-)):-)):yes:

Bibi, použila jsem normálně "čerstvý sýr", on se i tak jmenuje. Ale myslím, že jde použít žervé, lučina apod. Prostě čerstvý - nezrající sýr.
Za bodíky i komentáře moc děkuji...:-) Chutnalo nám všem a při dopečení a servírování tu byl opravář na myčku a asi si při cvakání fotoaparátu myslel něco o bláznech...:-D No, fotit se musí a každému to vysvětlovat nemusím, ne? :-))

Eli, kopr i sardelku zbožňuji, ale nikdy mě nenapadlo je spojit:-O. Ukládám a těším se na finální chuť, až recept vyzkouším:-p:-p. Standardně skvělé fotky:yes::yes:.
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Jo Eli, ten sýr asi měkký viď?:-?

Móóóc pěkný recept a veliká ňamka. Smetánka, kopr ap.samé dobrůtky, ukládám, upeču, dávám bodíka:yes:

Elizo, to musí být neskutečná dobrůtka:-p Úplně se mi sbíhají sliny, mám pocit, určitě ho znáš, jako když někdo před tebou jí citrón:-)). Tohle určitě vyzkouším. Máš veliké plus:yes:+

Tématické fráze:
filé recepty, treska se sardelovou pastou, ryba se sardelovou pastou, recepty na file, file recept, sardelové filety recepty, sardelove filety recept, file na kopru, nimská paštika recept, file na sardelove paste, ryba se sardelovou pastou recept, rybí filé se sardelovou pastou, jak dělat sardelovou pastu, filé +kopr, sardelku, rybí filé s koprem, cukina salsa, filé s koprem, sardelové filety, recepty ze žervé

Suroviny:
filet rybí, sýr, pasta sardelová, cibule, kopr čerstvý, smetana, sůl, máslo, brambory rané, cibule, olej olivový

Přidat fotografie receptu