Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky

Tyto bramborové knedlíky jsou ideální volbou pro všechny, kteří chtějí připravit tradiční přílohu rychle a bez komplikací. S minimem surovin a jednoduchým postupem můžete mít během krátké chvíle na stole měkké a chutné knedlíky.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 969 kJ /
2 622 kcal
Bílkoviny78,68 g
Tuky13,56 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,77 g
Sůl4,21 g
Sacharidy527,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, vejcem, soli a octem a rychle vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Pokud se těsto lepí, podsypeme trochou mouky nebo si dlaně namažeme trochou oleje. Krok 3: Pak tvoříme menší válečky a vkládáme je do vroucí vody, kterou můžeme osolit nebo také přidat pár kapek octa, abychom si byli jisti, že se knedlíky nerozvaří. Krok 4: Dáme pozor, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu, takže je občas pozvedneme vařečkou. Krok 5: Poté, co knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě asi 3 až 5 minut, podle toho, jak jsou knedlíky silné. Krok 6: Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a dokud jsou teplé, opatrně je nakrájíme.

TIP: Jak udělat bramborové knedlíky - nejlepší recepty

Zveřejněno 21. 8. 2017

Poznámka autorky Ilacek

Ocet se přidává proto, aby se knedlíky nerozvařily.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XG2v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XG2v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Výborné knedlíky a řekla bych že ještě lepší než z hrubé mouky 😉

Bramborové knedlíky jsou dobrota, ale překvapila mě polohrubá mouka. Mě učili, že bramborové knedlíky se dělají z hrubé mouky a ještě se přidává krupička.:-O Když zbyly, maminka nám dělávala buď celá kolečka opečená jako topinky, nebo nakrájet na kousky, osmažit cibulku ,opéct na ní kousky knedlíků, případně přidat i slaninku na kostičky a nakonec vajíčko.Juj to byla dobrota!
Jako děti jsme to milovaly, potom moje děti a teď to dělám vnoučkům. Děkuju za nápad s octem, nepoužívala jsem ho do knedlíků a určitě vyzkouším. :-8

Petra Dvor.: Jsem ráda že se povedly... a děkuji za fotku :-)

Dobrý den, děkuji za recept. Knedlíky šli moc dobře. A jsou výborné.

Tématické fráze:
bramborové knedlíky půl a půl, bamborove knedlíky recept, bramborové knedlíky půl na půl, aby se bramborové knedlíky nerozvařily, bramborové knedlíky trochou jinak, bamborové knedlíky, bramborove knedliky s octem, bramborovy knedlik s octem, bamborové knedlík recept, bramborové knedlíky z vařených brambor, bramborové knedlíky recept, aby se neovařily bramborové knedlíky, bramborové knedlíky, bamborove knedlík, knedliky pul na pul, jemne bramborove knedliky z octem, jemne bramborove knedliky z octem, jak vylepšit bramborové knedliky z prášku, aby se knedlíky nerozvařily, bramborové těsto s octem

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu