Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldový podmáslový chléb z trouby

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 835 kJ /
2 351 kcal
Bílkoviny87,55 g
Tuky14,25 g
Vláknina51,70 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy442,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout.
Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme ho přibližně hodinu kynout zakryté v míse. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, vytvarujeme bochník a necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií dobře vykynout. Krok 3: Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut), já jsem pekla 50 minut v remosce – chleba se do ní vešel taktak.

Zveřejněno 21. 8. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový podmáslový chléb z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJNA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový podmáslový chléb z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJNA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
podmáslový chléb bez droždí, domácí podmaslovy chleb do trouby, kváskový špaldový chléb, podmaslovy chleba bez droždí, chléb ze špaldové mouky, podmáslovy kváskovy chléb, domaci chleb ze čpaldove mouky, domácí podmáslový chléb, domácí podmáslový chléb z trouby, špaldovy domaci chleba v troube, špaldový chléb z podmáslí, recept na spaldovy chleb s ořechy, domácí chleba do trouby ze špaldové mouky, podmáslovy chleba z droždí, domací chleba podmaslový z trouby, domácí chleba do trouby, kvaskovy špaldový chleba s podmádslim, špladový chléb v troubě, podmaslovy spaldovy chléb do ttouby, top recepty kvaskový podmáslový chléb

Suroviny:
voda, podmáslí, med, kmín drcený, olej, sůl, mouka žitná chlebová, mouka špaldová hladká, mouka hladká, droždí čerstvé,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu