Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 752 kJ / 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,72 g |
Tuky | 31,04 g |
Vláknina | 21,97 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 79,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, na kterou vložíme omyté a trochu naklepané hovězí plátky.
Krok 2: Přidáme na kousky nakrájenou papriku a podlijeme vodou.
Krok 3: Vhodíme nové koření, bobkový list, pepř, vmícháme mletou sladkou papriku a osolíme.
Krok 4: Přiklopíme a dusíme, podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme 3 stroužky česneku nakrájené na kolečka. Přiklopíme a dusíme doměkka.
Krok 5: Jakmile maso změkne, ještě trochu podlijeme, přidáme další 3-4 stroužky česneku nakrájené na kolečka a dusíme 4-5 minut.
Krok 6: Dušené zelí připravíme tak, že na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, dokud trochu nezhnědne, přidáme lžíci mouky a poté vmícháme propláchnuté kysané zelí, které jsme předtím podusili jen s vodou do poloměkka.
Krok 7: Přidáme lžíci cukru, aby zelí trochu zhnědlo a mělo lepší chuť, a také bobkový list. Znovu dobře promícháme a dusíme doměkka za občasného promíchání.
Krok 8: Ke konci přípravy do zelí vmícháme najemno nastrouhanou bramboru a chvíli dusíme.
Krok 9: Takto připravené zelí podáváme k hovězím plátkům a doplníme bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 21. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky na česneku s dušeným kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3qPA
Moje poznámka
Hovězí plátky na česneku s dušeným kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3qPA
Nejnovější recepty
Lahodný salát vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 28 minutami
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 8 hodinami
Turecká vejce
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 4. 4. 2025 18:16
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno 4. 4. 2025 14:04
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeská olejová bábovka
Nadalka před 23 minutami
Krkovička se staročeským zelím
adelaku před 1 hodinou
Cheesecake
PavelK33 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
MirkaTioka před 2 hodinami
Tacos s mletým masem
Nelinka2013 před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
KuchtaBuchta před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Tystynka před 3 hodinami
Pečené brambory se smaženou cibulí a sýrem
Tystynka před 3 hodinami
Pečený losos v alobalu
vanilj před 4 hodinami
Houskové knedlíky
Efka17 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí se zelím,
hovězí mleté se zelím,
hovězí s kysaným zelím,
hovězí pečeně se zelím,
hovězí plátky se se zelim,
hovězí kysele zeli,
kysané zelí a maso hovězi,
hovězí maso se zelím,
hovězí plátky s knedlíkem a zelím,
hovězí knedlík a zeli,
hovezi s zelím,
zadní hovězí se zelím recept,
hovezi platek se zelim a bramborovym knedlíkem,
hovězí platky se zelím,
hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a zelim,
hovezi kyta se zelím recept,
hovezi knedlik zeli,
hovězí plátek s kysaným zelím,
hovezí plátek na česneku,
recept hovězí plátky na hovězí plátky se zelím
Suroviny:
plátek hovězí,
cibule,
paprika,
sádlo,
slanina,
česnek,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
paprika sušená sladká,
sůl,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
bobkový list,
brambory,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
pepř
Komentáře (2)