Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slunečnicový chleba s omládkem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 602 kJ /
2 773 kcal
Bílkoviny64,37 g
Tuky98,99 g
Vláknina31,09 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,14 g
Sacharidy390,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout přibližně hodinu. Krok 2: Těsto propracujeme a uválíme bochník, na plechu necháme opět vykynout, potřeme vodou, sypneme dalšími semeny (nebo v nich bochník rovnou oválíme) a v dobře vyhřáté troubě upečeme (vkládáme do trouby vyhřáté na 220-230°C, po chvilce zmírníme na 200°C a dopečeme – celkem asi 45-55 minut, každá trouba peče jinak).
Přesto, že je chleba vypečený, je celý, i s kůrkou, měkký (jako ten koupený).

Zveřejněno 22. 8. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Chuť slunečnice bude výraznější, pokud semínka před vmísením do těsta nasucho opražíme na pánvi. Jde to poměrně rychle, dejte si proto pozor na jejich připálení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slunečnicový chleba s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7x2Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slunečnicový chleba s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7x2Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

magdalenka: to máš pravdu :yes: už jsem to u některého receptu zmiňovala. Dopíšu i sem ;-)

V poslednej dobe som piekla viac slnečnicových chlebov, jeden aj podľa tohoto receptu. Mám za to, že chlieb je chutnejší, ak slnečnicu pred pridaním do cesta na sucho opražíme na panvici.

Pred chvíľou som vytiahla z rúry...úžasne vonia a praskoce, chodím okolo a teším sa. Pridávam foto.
(Piekla som z 1,5 dávky, vynechala som cukor aj maslo.)

magdalenka: mám to stejně i na stránkách. Kdysi nám moc chutnal ten prodávaný slunečnicový bochníček, snažila jsem se ho napodobit - byl jakoby buchtovitý, plný semínek a trochu i nasládlý. Slunečnicových chlebů je tu určitě víc, vybereš si, který ti bude sedět nejlépe ;-) (Dnes by mi asi "buchtovitý" chleba už nechutnal a máslo bych do něj - už z principu :-D nedala. Ale - nebyla jsem sama, kdo ho pekl, pokud koukneš do komentářů.)

cathleen: prosim, maslo a cukor naozaj do cesta??? Dik.

Je naprosto luxusní!!!<3:-O

eevza: :-) děkuji za zprávu! Jsem moc ráda, že chutná :-8

Dobrý den, musí to být nutně sladenka? Emohla bych dat cukr? Děkuji za odpověď

cathleen: super moc děkuji! Dám vědět jak se povedl!<3

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tématické fráze:
chléb s omládkem, chléb z omládku, recepty z omladku, chleba s omládkem, lněný chléb s omládkem, všechno co mám rádaslunecnicovy chleba, slunečnicový chléb do trouby, nejlepsi recept na chleba s omladkem, recepty na chleba s omladkem, dobry chleba s omladkem, slunecnicovy chleba postup

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, voda, semínka slunečnicová, kmín drcený, cukr, máslo, sůl, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká,

Přidat fotografie receptu