Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 977 kJ / 2 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,57 g |
Tuky | 16,33 g |
Vláknina | 47,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7,21 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 463,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).
Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).
Zveřejněno 22. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mlynářův chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwNy
Moje poznámka
Mlynářův chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwNy
Nejnovější recepty
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 3 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
Swarofka před 13 minutami
Svíčková omáčka:
imzlin@seznam.cz před 26 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
IvanaJa před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
zelviky před 1 hodinou
Afrika řezy
JanaK24 před 2 hodinami
Vepřové maso se žampiony a rýží
Moanka před 3 hodinami
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Moanka před 3 hodinami
Čevapčiči podle starých kuchařek
Moanka před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Marcela0123 před 5 hodinami
Tématické fráze:
mlynářův pecen,
mlynářský chleb
Suroviny:
voda,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka hladká,
vločky ovesné,
droždí čerstvé,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (4)