Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělské zvony

Tento recept nabízí bohatou chuť kombinace jemného masa a kysaného zelí, doplněnou křupavými bramboráčky. Ideální volba pro ty, kteří hledají vydatné a rychlé jídlo s nádechem maďarské kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Palecek Palecek

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 696 kJ /
4 468 kcal
Bílkoviny183,33 g
Tuky243,83 g
Vláknina92,62 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 12,93 g
Sůl31,17 g
Sacharidy349,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji necháme zesklovatět na kostičky krájenou cibuli a papriku.
Přidáme bůček nakrájený na kostičky a zprudka osmahneme na největším hořáku, co je k dispozici. Maso nejprve pustí šťávu, až pak se začne škvařit, dohromady cca 10 min - záleží na hořáku. Dáme na menší hořák. Krok 2: Osolíme, okmínujeme, opepříme, přidáme grilovací koření a promícháme. Znovu osmahneme a zalijeme trochou teplé vody. Dusíme pod poklicí za občasného míchání a podlévání. Maso změkne a pod ním musí vzniknout krásná hnědá hustá šťáva.
Mezitím uvaříme zelí i s nálevem a vodou. Krok 3: Do hotového masa vhodíme utřený česnek s chilli papričkou a promícháme. Pak slijeme vodu ze zelí a zelí dobře promícháme s masem i šťávou a trochu prohřejeme. Krok 4: Jako přílohu k tomu uděláme bramboráčky. Brambory a cuketu nastrouháme, přidáme vše ostatní a usmažíme na oleji. Krok 5: Místo bramboráčků můžeme podávat s bílým pečivem a nezapomenout na chlazené pivečko!

TIP: Chyby během přípravy bramboráků z cukety a jak jim předejít

Zveřejněno 23. 8. 2017

Poznámka autora Palecek

Jako přílohu k tomu dělám bramboráčky a dneska poprvé z brambor a cukety. A je to pro mě dobrá volba. Každý dělá bramboráky jinak, tak si je uděláte podle sebe (vřele doporučuji). Když už kalorická bomba, tak ať stojí za to. Každý den si ji nevařím.

Proč andělské zvony? Myslím, že to zní líp než minutkový segedín. Tak budu doufat, že Vám bude andělsky chutnat. Dobrou chuť. ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělské zvony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JnxK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělské zvony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JnxK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes::yes:<3:-K

To vypadá moc dobře :-). Ukládám si :yes:

Jova, to je fajné!!! :yes:

<3 V pátek přijedou mladí z dovolené, tohle tam určitě neměli!! A já - ? Mlask.

Ano, jak se to naučím opravovat opravím tu třetí část samozřejmě opravím, že zelí smíchat se směsí :-D Andělské zvony je opravdu originální název ,který jsem našel v kalendáři. Minutkovým segedínem mi to nazvali kamarádi v práci co ochutnali. :-D

cathleen: Super, díky moc :-)
:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Palecek: <3 dala bych si hned - mám ráda segedín a bramboráky též, ale ...... :
:-( Poněkud nejasná je část popisu v
bodě 3) ....Pak vodu slijeme ze zelí a dobře promícháme s masem.....
Předpokládám, že s masem promícháme scezené zelí, nikoliv tu scezenou vodu.
Uprav to, prosím, aby nedocházelo k mýlce. U fotky to máš popsané perfektně.
A ještě k názvu - andělské zvony sice zní krásně, ale těžko je někdo najde, bude-li hledat segedín.
Fotopostup je perfektní, obsáhlý a blbuvzdorný.:yes:

Tématické fráze:
andělské zvony z bůčku, andělské oči recept, recept andělské oči, zavařování pod zvonem recept, andělské vepřové plátky, vepřové maso andělské oči, zavařovaná paprika s cibulí, adělské zvony, +andělské olejem, andelske plátky, andělské panenky, maso uteniny u zvonu, andělske panenky jak na nê, zavarovane kapie

Suroviny:
bůček, zelí kysané, olej, cibule, paprika čerstvá červená, kapie červená, česnek, chilli paprika čerstvá, sůl, kmín celý, pepř mletý, koření grilovací, brambory, cuketa, česnek, majoránka, kmín celý, pepř, olej, sůl, vejce, mouka hladká

Přidat fotografie receptu