Veganská pomazánka k zavaření
Veganská pomazánka je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu. Je ideální jako pomazánka na chleba, základ do sendvičů nebo přísada do různých pokrmů. Díky zavaření si můžete tuto veganskou pochoutku vychutnat po celý rok.
Suroviny pro 1 dávka
asi 4 malé zavařovací skleničky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 363 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,34 g |
Tuky | 21,66 g |
Vláknina | 8,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme zeleninu na kousky cca 3x3 cm.
Krok 2: Do pekáče vlijeme dvě lžíce olivového oleje, vložíme zeleninu, bylinky a česnek, osolíme dle chuti. Pečeme na plný výkon asi 20 minut, průběžně podléváme vodou tak, aby zelenina neplavala a voda se postupně vypařovala (pustí-li zelenina dost vody, nemusíme ani podlévat). Průběžně promícháváme.
Krok 3: Jakmile je zelenina měkká (cca po 20 minutách), přidáme pohanku lámanku, promícháme, vypneme troubu a necháme dojít.
Krok 4: Takto upečenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme pepř, kurkumu, lahůdkové droždí a ještě pomixujeme. Dle chuti dosolíme či dokořeníme.
Krok 5: Horké plníme do zavařovacích sklenic a otočíme víčkem dolů. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 25. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veganská pomazánka k zavaření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zNJ
Moje poznámka
Veganská pomazánka k zavaření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zNJ
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 10 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečená rajčata k zavaření,
cuketová pomazánka na zavaření,
recepty z rajčat na zavaření,
veganská cuketová pomazánka,
cuketa zavaření,
zavařený lilek,
veganska zeleninova pomazanka recept,
veganska pomazanka,
zavaření cukety,
zavareni cesneku,
cuketa na zavaření,
recpt zeleninova pomazanka zavarena,
zavareni lilku,
veganska zeleninová pomazánka,
lilek zavaření,
mrkev na zimu zavaření,
zeleninová pomazánka k zavaření,
veganská pomazanka recepty,
veganská pomazánka z droždí,
zavareni rajcat
Suroviny:
cuketa,
lilek,
rajče,
česnek,
čerstvé bylinky,
pohanka lámanka,
olej olivový,
lahůdkové droždí tebi,
sůl,
pepř mletý,
kurkuma
Komentáře (8)