Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veganská pomazánka k zavaření

Veganská pomazánka je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu. Je ideální jako pomazánka na chleba, základ do sendvičů nebo přísada do různých pokrmů. Díky zavaření si můžete tuto veganskou pochoutku vychutnat po celý rok.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ze zdrave vyzivy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 4 malé zavařovací skleničky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 363 kJ /
326 kcal
Bílkoviny4,34 g
Tuky21,66 g
Vláknina8,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme zeleninu na kousky cca 3x3 cm. Krok 2: Do pekáče vlijeme dvě lžíce olivového oleje, vložíme zeleninu, bylinky a česnek, osolíme dle chuti. Pečeme na plný výkon asi 20 minut, průběžně podléváme vodou tak, aby zelenina neplavala a voda se postupně vypařovala (pustí-li zelenina dost vody, nemusíme ani podlévat). Průběžně promícháváme. Krok 3: Jakmile je zelenina měkká (cca po 20 minutách), přidáme pohanku lámanku, promícháme, vypneme troubu a necháme dojít. Krok 4: Takto upečenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme pepř, kurkumu, lahůdkové droždí a ještě pomixujeme. Dle chuti dosolíme či dokořeníme. Krok 5: Horké plníme do zavařovacích sklenic a otočíme víčkem dolů. Necháme vychladnout.

TIP: Top 7: Cuketové pomazánky - nejlepší recepty

Zveřejněno 25. 8. 2017

Poznámka autorky Ze zdrave…

Já jsem měla jednu střední cuketu, půl velkého lilku a asi šest rajčat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganská pomazánka k zavaření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9zNJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganská pomazánka k zavaření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9zNJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

janatka: lahůdkové droždí se hodně těžko nahrazuje, zejména na chuti, ale myslím, že strouhanka či parmezán by mohly být dobrou alternativou

Hezký den. Nemohu u nás sehnat lahůdkové droždí zrovna teď, když potřebuji vyzkoušet tento recept. Dá se použít něco jiného?????

Výborná pomazánka, včera jsem dělala druhou dávku a misto lilku jsem dala dýni a jednu mrkev. Taky mi moc chutná.:-)

Pěkné :yes:

Eva Kovářová 26. 8. 2017 08:02
Vypadá to skvěle. Určitě vyzkouším. Vydrží to i bez zavaření?

Neznám to droždí, ale vzkouším.:yes:<3

Super receptík!!!<3:yes:

<3To se mi libi:-K:yes:

Tématické fráze:
pečená rajčata k zavaření, cuketová pomazánka na zavaření, recepty z rajčat na zavaření, veganská cuketová pomazánka, cuketa zavaření, zavařený lilek, veganska zeleninova pomazanka recept, veganska pomazanka, zavaření cukety, zavareni cesneku, cuketa na zavaření, recpt zeleninova pomazanka zavarena, zavareni lilku, veganska zeleninová pomazánka, lilek zavaření, mrkev na zimu zavaření, zeleninová pomazánka k zavaření, veganská pomazanka recepty, veganská pomazánka z droždí, zavareni rajcat

Suroviny:
cuketa, lilek, rajče, česnek, čerstvé bylinky, pohanka lámanka, olej olivový, lahůdkové droždí tebi, sůl, pepř mletý, kurkuma

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu