Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 692 kJ / 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,63 g |
Tuky | 4,58 g |
Vláknina | 29,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 105 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vinné listy omyjte a odstraňte řapíky. Ponořte asi na 2 minuty do vroucí vody. Vyjměte, nechte okapat a vychladnout. Vodu uchovejte
Krok 2: Rýži properte a vařte asi 5 minut v osolené vodě, slijte.
Krok 3: Kopr a mátu zbavte stonků a nasekejte. Cibule nakrájejte nadrobno.
Krok 4: Odšťavněte citróny.
Krok 5: Zchladlou rýži, bylinky a cibule smíchejte a řádně osolte. Poměr surovin by měl být asi 1/3 rýže, 1/3 bylinek, 1/3 cibule. Přidejte asi po 3 lžících citrónové šťávy a oleje. Nechte odstát, aby se šťáva a olej vstřebaly.
Krok 6: Listy dejte lícovou - lesklou stranou na podložku, poklaďte ochucenou rýží, přehněte spodní cípy listu, potom boční a pevně zarolujte.
Krok 7: Do hrnce, ve kterém jste spařovali listy, přidejte citrónovou šťávu a olej, dejte napařovací vějíř, vystelte ho vinnými listy tak, aby pokrývaly celý vějíř. Na listy vrstvěte závitky a na závěr přikryjte dalšími vinnými listy. Táhněte pod bodem varu asi 1,5 až 2 hodiny, podle velikosti závitků resp. počtu jejich vrstev.
Krok 8: Zchladlé závitky naskládejte do skleněné nebo plastové, pevně uzavíratelné nádoby, pokapejte čerstvou citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte v chladu uležet do druhého dne.
Krok 9: Podávejte při pokojové teplotě se skrojkem citrónu. Doplnit můžete rajčetem, listovým salátem případně pita chlebem.
Zveřejněno 27. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné vinné listy - warak inab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA95
Moje poznámka
Plněné vinné listy - warak inab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA95
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 3 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 18 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 20 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 5 minutami
Hrníčková bábovka
káťa před 26 minutami
Mazanec
VeraStranska před 44 minutami
Segedínský guláš
Dasa89 před 50 minutami
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 50 minutami
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 1 hodinou
Rychlé nekynuté koblížky
lenka adamcova před 1 hodinou
Velikonoční mazanec
manina před 2 hodinami
Americké kotlety
evikju před 2 hodinami
Chlebové bagety
1Jirina před 2 hodinami
Tématické fráze:
plněné vinné listy,
závitky ve vinném listu,
příprava zavitku z vinné révy,
zobrazit vinný list,
závitky vinne listy,
zavitek vinny list,
závitek z vinného listu,
vinné listy v olivovém oleji,
vinné listy v oleji,
závitky z vinného listu
Suroviny:
listy vinné révy,
kopr,
máta,
cibulka jarní,
cibule,
sůl,
citron,
olej olivový
Komentáře (2)