Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kung pao

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

HuhuCZE HuhuCZE

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 223 kJ /
1 965 kcal
Bílkoviny130,91 g
Tuky121,20 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 8,76 g
Sůl20,80 g
Sacharidy78,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky cca 1,5 cm silné. Krok 2: V litrové míse připravíme marinádu na maso. Smícháme půl lžíce tmavé sojové omáčky, 1 lžíce světlé sojové omáčky, 2 lžíce vína, 1 lžíci škrobu a k tomu 3 lžíce vody a špetku soli. Do marinády vložíme kuřecí kousky, promícháme a urovnáme, aby bylo všechno maso v marinádě. Dáme do chladu na 30 minut. Krok 3: Oloupeme arašídy a osmažíme je na lžíci oleje. Nesmějí se spálit!!! Krok 4: Nasekáme nahrubo stroužky česneku, papriku s jarní cibulkou a zázvor nakrájíme na cca 1 cm dlouhé kousky (nudličky). Zelenina musí být čerstvá!!!! Krok 5: Připravíme zálivku na maso z 5 lžic světlé sojové omáčky, 2 lžic tmavé sojové omáčky, půl lžíce octa, 1 lžíce sezamového oleje (2 lžíce sezamu upraveného v hmoždíři), 1 lžíce škrobu, 2 lžic vody a 1 lžičky cukru. Krok 6: Ve woku rozpálíme 1 dl oleje, až se u vařečky ponořené do oleje začnou tvořit drobné bublinky, přidáme okapané (v cedníku) namarinované maso a cca 3 min smažíme, aby kostky kuřete dostaly nazlátlou barvu. Poté dáme maso zpět do marinovací mísy. Krok 7: Do rozpáleného zbylého oleje vhodíme 1 lžíci směsi koření "Čína", 10 kousků (sečuánského) pepře (pokud chcete jídlo pikantnější přidejte ještě nějaké chilli) a vše cca 1 minutu smažíme, aby se koření rozvonělo. Krok 8: Přisypeme cibuli, česnek, zázvor a cca 1 minutu restujeme. Krok 9: Následně přidáme papriku a již předsmažené kuřecí kousky, přilijeme zálivku a za stálého míchání ještě 2 minuty zprudka smažíme. Krok 10: Nakonec (aby nezměkly) přihodíme upražené arašídy, prohodíme (promícháme) a ihned podáváme.

Zveřejněno 28. 8. 2017

Poznámka autora HuhuCZE

Pokud budete jako přílohu připravovat rýžové nudle, nechte je minimálně 1 hod. před vařením máchat ve vlažné vodě. Neměly by potom lepit.

Pokud máte problém s použitím již předpřipraveného koření "Čína" přečtěte si toto: Asijská kuchyně je založená na palmovém oleji a na umělých ochucovadlech, např. glutamanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kung pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMp5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kung pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMp5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kureci kung pao, kung pao, kuřeci kungpao, kung pao recept, kuře kung pao, kuřecí kung pao recept, kuřecí nudličky kung pao, kuřecí kung pao recepty, kuřecí čína kung pao, kuře kung-pao, kuřecí kungpao recept, kuřecí směs kung pao, recept na kuřecí kung pao, kuřecí kumpao, kure kungpao, kuřecí kung-pao, kuřecí kungpao recepty, kungpao, kungpao recept, kureci kunkpao

Suroviny:
prsa kuřecí, pepř, víno, škrob, koření, chilli paprika čerstvá, arašídy, olej sezamový, sojová omáčka světlá, omáčka sojová tmavá, cibulka jarní, zázvor, česnek, olej, kapie, cukr, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu