Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový guláš na žampionech a pórku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

majlli

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 049 kJ /
1 685 kcal
Bílkoviny216,81 g
Tuky72,42 g
Vláknina20,55 g
Cholesterol 740 mg
Sodík 970 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy34,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, žampiony nakrájené na větší kousky a nakrájený pórek. Krok 2: Opepříme, osolíme, přidáme lžičku mleté papriky, lžičku drceného kmínu a lžičku koření s kari. Za stálého míchání cca 10 minut smažíme. Krok 3: Podlijeme asi litrem vývaru z kostky bujonu (předem připravíme cca 1,5-2 litry). Necháme v uzavřeném tlakovém hrnci dusit asi 15 minut. Krok 4: Dolijeme zbytek vývaru, přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a 20 minut povaříme (dokud nezmizí hrudky z mouky) - stále mícháme. Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme lžičku majoránky. Krok 6: Podáváme s rýží nebo bezlepkovým knedlíkem.

Zveřejněno 2. 9. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový guláš na žampionech a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0njL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový guláš na žampionech a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0njL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Když dáte na kilo masa skoro dvě kila vody, tak se nedivím že zahušťujete moukou 8-(;-)
Papriku bych přidal před žampiony...
Když vařím "bezlepek", tak dám více cibule (sladkost posléze srazím troškou octa), poctivě ji "pozlatím", pak pořádně rozvařím a nemusím zahušťovat...
Když se potýkáte s hrudkami mouky, tak dejte studenou tekutinu do zavařovačky, přidejte mouku a sklenicí řácky zašejkrujte (je fajn sklínku napřed zadeklovat :-D
No a pro sicher je pak dobré záklechtku do guláše nalít přes sítko:-K

casino: Díky z a názor a rady, opravdu nejsem až moc velký odborník na vaření. Zkouším to spíše z nutnosti. Přítelkyně vůbec nevaří a má celiakii tak se pokouším co to jde :-) Ono s tou bezlepkovou moukou se moc dobře nepracuje. Trvá to déle než se rozpustí. Sítkem si občas pomáhám. S vodou jsem to jen odhadl, určitě stačí méně. Hezký den, Milan:-)

Tématické fráze:
guláš na pórku, bezlepkový vepřový guláš, bezlepkovej guláš recept, gulas porek, pórek guláš, porek na žampionech, vepřový guláš do sklinek, lidl hovězí guláš, seitan

Suroviny:
plec vepřová, žampióny, smetana, pórek, cibule, sádlo, sůl, pepř, kmín drcený, koření, bujón, paprika sušená sladká, jizerka, majoránka

Přidat fotografie receptu