Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněná povidla z nektarinek

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 801 kJ /
3 060 kcal
Bílkoviny16,25 g
Tuky4,67 g
Vláknina31,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy722,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nektarinky přepůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme na kousky. Dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Necháme je 15 minut péct, občas je promícháme. Krok 2: Když nektarinky pustí šťávu a měknou, přimícháme cukr, citrónovou kůru a koření, vrátíme do trouby a necháme opět asi 15 minut péct. Občas opět nezapomeneme promíchat.
Pak pekáč vyndáme trouby, odstraníme vanilkový lusk a povidla promixujeme ponorným mixérem. Krok 3: Vrátíme zase do trouby a necháme podle potřeby ještě asi 10 minut péct, až jsou povidla pěkně hustá.
Hotovými povidly naplníme čisté suché sklenice a zavíčkujeme.
Pokud chceme mít jistotu, že se nám povidla nezkazí, když neobsahují žádný chemický přídavek, sterilujeme je 20 minut při 85°C.
Povidla jsou výborná na lívance.

Zveřejněno 10. 9. 2017

Poznámka autorky Angel 666

Inspiraci jsem našla na tchiboblog.cz a recept jsem si upravila podle svého :o)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná povidla z nektarinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LppX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněná povidla z nektarinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LppX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nektarinky recepty, pečená povidla z nektarinek, broskvová klevela, broskvová povidla v troubě, klevela broskvova, zobrazit pecky nektarinek, meruňková povidla pečená v troubě, povidla z nektarinky, nektarinky recept, tchiboblog.cz, pečená kořeněná povidla, recept na broskvovou klevelu, broskvová povidla z trouby, broskvová klevela recept, recepty nektarinky, broskvová klevela recepty, povidla z trouby nektarinky, recepty na nektarinky, nektarinky, marmeláda z nektarinek

Suroviny:
nektarinky, cukr krystal, květ muškátový, koření hřebíček, lusk vanilkový, citron bio

Přidat fotografie receptu