Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 801 kJ / 3 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,25 g |
Tuky | 4,67 g |
Vláknina | 31,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 722,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nektarinky přepůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme na kousky. Dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Necháme je 15 minut péct, občas je promícháme.
Krok 2: Když nektarinky pustí šťávu a měknou, přimícháme cukr, citrónovou kůru a koření, vrátíme do trouby a necháme opět asi 15 minut péct. Občas opět nezapomeneme promíchat.
Pak pekáč vyndáme trouby, odstraníme vanilkový lusk a povidla promixujeme ponorným mixérem. Krok 3: Vrátíme zase do trouby a necháme podle potřeby ještě asi 10 minut péct, až jsou povidla pěkně hustá.
Hotovými povidly naplníme čisté suché sklenice a zavíčkujeme.
Pokud chceme mít jistotu, že se nám povidla nezkazí, když neobsahují žádný chemický přídavek, sterilujeme je 20 minut při 85°C.
Povidla jsou výborná na lívance.
Pak pekáč vyndáme trouby, odstraníme vanilkový lusk a povidla promixujeme ponorným mixérem. Krok 3: Vrátíme zase do trouby a necháme podle potřeby ještě asi 10 minut péct, až jsou povidla pěkně hustá.
Hotovými povidly naplníme čisté suché sklenice a zavíčkujeme.
Pokud chceme mít jistotu, že se nám povidla nezkazí, když neobsahují žádný chemický přídavek, sterilujeme je 20 minut při 85°C.
Povidla jsou výborná na lívance.
Zveřejněno 10. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněná povidla z nektarinek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LppX
Moje poznámka
Kořeněná povidla z nektarinek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LppX
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 40 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 49 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 2 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 19 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 19 hodinami
Tématické fráze:
nektarinky recepty,
pečená povidla z nektarinek,
broskvová klevela,
broskvová povidla v troubě,
klevela broskvova,
zobrazit pecky nektarinek,
meruňková povidla pečená v troubě,
povidla z nektarinky,
nektarinky recept,
tchiboblog.cz,
pečená kořeněná povidla,
recept na broskvovou klevelu,
broskvová povidla z trouby,
broskvová klevela recept,
recepty nektarinky,
broskvová klevela recepty,
povidla z trouby nektarinky,
recepty na nektarinky,
nektarinky,
marmeláda z nektarinek
Suroviny:
nektarinky,
cukr krystal,
květ muškátový,
koření hřebíček,
lusk vanilkový,
citron bio
Komentáře (2)