Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky s pórkovo-cuketovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 kJ /
9 kcal
Bílkoviny0,40 g
Tuky0,05 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí plátky z obou stran osolíme a poprášíme moukou. Cuketu nastruháme nahrubo, pórek nakrájíme na půlkolečka. Krok 2: Na olivovém oleji zpěníme pórek a přidáme hovězí plátky, které zprudka opečeme. Přilijeme vodu a dusíme, než je maso měkké. Krok 3: Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhanou cuketu a několik minut povaříme. Krok 4: Maso vytáhneme a omáčku rozmixujeme. V případě potřeby můžeme dochutit solí. Krok 5: Maso vrátíme do omáčky, ještě trochu prohřejeme a podáváme s brambory nebo s rýží.

Zveřejněno 10. 9. 2017

Poznámka autorky Johanka128

Mouku používám rýžovou, ale dá se použít i hladká. Rýžová udělá z jídla bezlepkovou variantu.

Omáčku není třeba zahušťovat, jednak se do ní dostane mouka z masa a také cuketa ji dobře zahustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky s pórkovo-cuketovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NrgD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky s pórkovo-cuketovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NrgD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
recepty z hovezich platku

Suroviny:
plátek hovězí, cuketa, pórek, olej olivový, sůl, mouka rýžová

Přidat fotografie receptu