Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná klevela

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 736 kJ /
1 610 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy402,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na malé kostičky. Půllitrem odměříme do kastrolu, přisypeme cukr a přilijeme ocet, promícháme a necháme přikryté stát do druhého dne. Krok 2: Druhý den rozvaříme, změklé kostičky jablek pomačkáme šťouchadlem na brambory a povaříme do zhoustnutí - asi půl hodiny. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme na hodinu víčky dolů. Již nesterilizujeme.

Zveřejněno 11. 9. 2017

Poznámka autorky hosta

Ideální zpracování jablek, která začínají padat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná klevela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGv5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná klevela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XGv5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jablková klevela, klevela, klevela recept, klevela z hrušek, recepty na zpracování jablek, jablečná klevera, zpracování jablek - kuchařka, jabková klevela, jablková klevela na na koláče, recepty zpracovani padaných jablek, jablková povidla klevera, klevely, klevela jablka, recept na jablková klevela, klevera jablka, recepty jablečná přesnídávka s octem, clevela z jablek, jabkova povidla, jablková klevela recept, zpracování padaných jablek

Suroviny:
jablko, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu