Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicový krém s osmaženou houskou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 342 kJ /
560 kcal
Bílkoviny33,21 g
Tuky22,92 g
Vláknina23,09 g
Cholesterol 66 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy44,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku. Mezitím přípravíme zeleninový vývar a ten pak nalijeme do hotové jíšky a necháme povařit asi 20 minut. Krok 2: Mezitím z brokolice vyřízneme košťál a rozdělíme ji na několik růžiček, které opláchneme. Krok 3: Do základu přidáme brokolicové růžičky a vaříme do změknutí. Polévku ochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem, dvěma stroužky česneku, které do polévky rozstrouháme. Dále přidáme trochu polévkového koření s bylinkami. Vše promícháme a necháme ještě vařit. Krok 4: Když je brokolice měkká, polévku stáhneme z plotny, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a opět vrátíme zpátky na sporák a ještě necháme provařit.
Nakonec přidáme trochu mléka na zjemnění a dosolíme.

Zveřejněno 13. 9. 2017

Poznámka autorky MiskaM

Polévku podáváme s osmaženou houskou.

Přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicový krém s osmaženou houskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gqOG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicový krém s osmaženou houskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gqOG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak osmažit housku, brokolicový krém, polévka s osmaženou houskou, brokolicový cuketovy krém

Suroviny:
brokolice, máslo, mouka hladká, ořech muškátový, česnek, bujón zeleninový, sůl, pepř, koření polévkové, mléko

Přidat fotografie receptu