Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínské marinované ledvinky - 腌制 - yānzhì marinated

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karolina09 Karolina09

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie706 kJ /
169 kcal
Bílkoviny2,79 g
Tuky10,09 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,66 g
Sůl6,30 g
Sacharidy11,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing tak, aby byly ponořené a nechte marinovat v chladu do druhého dne. Krok 2: Smíchejte suroviny na marinádu. Wei-su (glutaman) můžete nahradit lžící sójové omáčky a solí. Krok 3: Houby zalijte vařící vodou a nechte nabobtnat. Odstraňte tvrdé části a nakrájejte na velikost ledvinek. Krok 4: Ledvinky sceďte, víno, ve kterém se máčely, vylejte, omyjte a povařte ve vroucí vodě asi 20 min. Vyjměte a nechte zchladnout. Přidejte houby. Zalijte připravenou zálivkou, opět tak, aby byly ledvinky zcela ponořené. Množství marinády třeba i zdvojnásobte. Nechte marinovat v chladu do druhého dne. Krok 5: Salát natrhejte na kousky a naaranžujte na talíř. Ledvinky vyndejte z chladu a nechte dojít na pokojovou teplotu. Část marinády - asi 4 lžíce - a několik hub zahřejte a přelijte jí salát, aby zavadl. Salát pokapejte čili olejem, posypte nadrobno nakrájenou papričkou, případně osolte.

Zveřejněno 14. 9. 2017

Poznámka autorky Karolina09

Pokrm jsem poprvé ochutnala v době minulé v "Číně", ve Vodičkově ulici, vyhlášené a v té době snad jediné čínské restauraci v Praze. Recept, který jsem získala zprostředkovaně, je z kopie stránky kuchařky, odhaduji z konce 70. a začátku 80. let, soudě podle formátu a popisu surovin (výše uvedené názvy jsou přizpůsobeny současnosti).

Víno Shao xing lze nahradit suchým sherry nebo jiným desertním vínem.

Wei-su je výtažek ze sóji, luštěnin - jedná se o glutamát sodný (glutaman). Jeho užití by měl každý zvážit kvůli jeho údajným škodlivým účinkům.

Název čínsky kulturně - 中文

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínské marinované ledvinky - 腌制 - yānzhì marinated

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0A3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínské marinované ledvinky - 腌制 - yānzhì marinated

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0A3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Ahoj Karolíno velmi dobrý recept který znám také z Vodičkovky.Recepty byly prvně vydány v roce 1978 a od té doby podle nich kuchtím.Jestli máš zájem můžu to nějak zkopírovat a poslat už je to trochu salátové vydání ale čitelné.Měj se Jiří Vybíral

Jiří: Dobrý den, děkuji za nabídku, kterou vítám. Napište mi na karolina09@seznam.cz a domluvíme se. Ď Karolína Ichová

Tématické fráze:
marinované vepřové ledvinky, čína z ledvinek, vepřové ledvinky jako čína, čína s ledvinek, ledvinky jako čína, cina z vodickove ulice recepty, ledvinky v marinade recept, recept na ledvinky omáčka, vepřové ledvinky jako čína recept, čínské recepty, ledvinky vepřové jako čína, čína z vepřových ledvinek, ledvinkový salát čínský, ledvinky recept, ledvinkový salát čína, ledvinky v marinade, recepty z vodickove ulice, marynáda na ledvinky

Suroviny:
ledvinky vepřové, víno, sojová omáčka světlá, víno, olej, ocet rýžový, cukr, wei-su, jidášovo ucho, salát ledový, olej, olej

Přidat fotografie receptu