Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 818 kJ / 1 869 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,37 g |
| Tuky | 9,52 g |
| Vláknina | 32,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 374,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme 110 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky a této směsi necháme v teple zdvojnásobit objem. U nás to trvalo 3,5-4 hodiny.
K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba. Krok 2: K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout. Krok 3: Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).
K vykvašené směsi při 2.krmení přidáme dalších 100 g fermentované vody a 90 g žitné celozrnné mouky, dobře rozmícháme a po vykvašení (cca 5-8 hodin, podle okolního tepla) vše použijeme na zadělání těsta na chleba. Krok 2: K tomuto dvakrát krmenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout. Krok 3: Z nakynutého těsta na moukou posypaném stole vytvarujeme bochník, který necháme v pomoučené ošatce vykynout (cca 3 hodiny).
Poté upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut).
Zveřejněno 15. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z ovocné fermentované vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y4BE
Moje poznámka
Chleba z ovocné fermentované vody
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y4BE
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 7 minutami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 minutami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 minutami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 26 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 hodinou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 2 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 2 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 2 hodinami
Tématické fráze:
fermentovaná ovocná voda,
prefermentovaná voda,
ovocná fermentovaná voda,
fermentovaná voda,
zadělání fermentované vody,
kvásek z fermentované vody,
kvásek z fermenované ovocné vody
Suroviny:
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (2)