Kynuté Honzovy buchty s povidly
Nemusíte zrovna vyrážet do světa, abyste si vychutnali poctivé Honzovy buchty. Kynutá klasika české sladké kuchyně dostane k pekáči plnému pocukrovaných buchet každého mlsala. Zkuste je připravit k obědu, k večeři ale nezbydou.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 888 kJ / 3 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,40 g |
Tuky | 109,88 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 908 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 439,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek.
Krok 2: Mouku, sůl, zbylý moučkový i vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek zlehka propracujeme. Nakonec přidáme 50 g změklého másla, dobře uhněteme hladké těsto a necháme ho zakryté na teplém místě kynout asi 30-40 minut.
Krok 3: Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na 1 cm silny plát, je-li třeba, trochu podsypneme moukou. Rozkrájíme ho na 30 kusů, na každý dáme asi lžíci náplně povidel a zabalíme.
Krok 4: Buchty naskládáme do pekáče spojem dolů. Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem svrchu i mezi sebou a necháme ještě kynout asi 15-25 minut.
Krok 5: Pečeme je ve vyhřáté troubě na 190 °C zhruba 20-25 minut. Upečené pocukrujeme a podáváme.
Zveřejněno 16. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KoNM
Moje poznámka
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KoNM
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 55 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty s povidly,
povidlové buchty,
babiččiny honzovy buchty,
kynuté buchty,
honzovy buchty,
kynuté povidlové buchty,
recept na kynuté buchty s povidly,
kynuté těsto na honzovy buchty,
hrnkové kynuté buchty,
buchty s povidly,
honzovy buchty s mákem,
top recepty honzovy buchty,
kynuté buchty hrnkové,
hrnkove honzovy buchty,
kynute buchty s povidlim,
honzikove buchty,
hrnkova kynuta buchta,
honzovy povidlové buchty,
honzovy buchty recept,
recept honzovy buchty
Suroviny:
droždí,
cukr moučkový,
mléko,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr vanilkový,
žloutek,
máslo,
povidla švestková
Komentáře (27)