Rajčatová omáčka
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit strouhaným perníkem. Podáváme ji například s knedlíkem a masovými kuličkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 104 kJ / 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,38 g |
Tuky | 47,62 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 63,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Tuk rozpustíme v kastrolu na plotně, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, aby zůstala světlá.
Krok 2: Na zpěněnou cibuli přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme žlutou cibulovou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou nebo vývarem z masa a dobře rozmícháme. Přidáme koření a za občasného míchání asi 30 minut povaříme.
Krok 3: Povařený základ přecedíme, přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme nebo přisladíme a krátce povaříme. Zdá-li se omáčka řídká, můžeme zahustit strouhaným perníkem. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.
Zveřejněno 28. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgOv
Moje poznámka
Rajčatová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgOv
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 14 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 7 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 9 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 10 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 10 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 10 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 11 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 11 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová omáčka,
rajčatová omáčka recept,
rajčatová omáčka z protlaku,
rajčatová omáčka z rajčat,
omacka z rajcat,
recept na rajcatovou omacku,
recept rajčatová omáčka,
rajčatové omačky,
recept rajčatove omačky,
račatová omáčka,
recepty rajčatová omáčka,
rajčatová omáčka,
omačka rajčatova,
rajčatová,
omáčka s rajčaty,
rajčata omačka,
omáčka z rajčatového protlaku,
omačka,
rajčatova omačka recepty,
rajcatovaomacka
Suroviny:
tuk rostlinný,
mouka hladká,
cibule,
cukr,
protlak rajčatový,
máslo,
perník na strouhání,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
tymián,
sůl,
vývar masový
Komentáře (7)