Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený dort z jogurtu a ostružin

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

TinaStar

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 511 kJ /
2 512 kcal
Bílkoviny51,93 g
Tuky151,63 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 333 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy224,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme spodní vrstvou - rozmixujeme všechny ingredience, které pak vtlačíme na dno dortové formy a umačkáme skleničkou s rovným dnem. Dáme na cca 10 - 15 minut do vyhřáté trouby (cca na 180 st.); tento krok lze vynechat, vrstva drží i bez zahřátí v troubě. Krok 2: Připravíme prostřední vrstvu (použila jsem domácí ostružinovou marmeládu, ale lze použít i čerstvé ostružiny s cukrem a vodou). Marmeládu smícháme s vodou a zakysanou smetanou, vmícháme agar a dále postupujeme dle návodu na sáčku (tj. jakmile se směs začne vařit, stáhneme z plotýnky), nalijeme do dortové formy a dáme do ledničky. Krok 3: Připravíme ingredience na poslední vrstvu (já používám Choceňský jogurt, obecně doporučuji používat jogurty husté a tučné). Přidáme smetanu a agar a začneme zahřívat. Jakmile se směs začne vařit, vyndáme dort z ledničky a opatrně nalijeme na prostřední vrstvu, doporučuji nalívat opravdu opatrně, nebo si ponechat větší časový rozestup mezi tvorbou obou vrstev, prostřední ještě není zcela tuhá, při prudkém nalití by se mohly promíchat, ovšem i to může vypadat dobře a jako záměr.
Dort dáme ztuhnout do ledničky (nejlépe přes noc).

Zveřejněno 21. 9. 2017

Poznámka autorky TinaStar

Spodní vrstvu jde nahradit sušenkami s máslem.

Suroviny lze obměňovat podle toho, co nabízí spíž, vločky můžeme přidat jáhlové či pohankové (jáhlové jsou dobré s jahodovou verzí, pohankové např. se švestkovou), ovoce nebo domácí marmeládu dle chuti a ročního období, a v základní vrstvě libovolnou směs ořechů a semínek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený dort z jogurtu a ostružin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KoxY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený dort z jogurtu a ostružin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KoxY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dostala jsem dotaz, proč agar a ne želatina - odpověď je snadná, s agarem ztuhlo vždy vše, s želatinou bohužel nikoliv...

Tématické fráze:
nepečený dort z jogurtu, dort z ostružin, ostružiny recepty, nepečená buchta z ostružin, dort z agaru, ostružinydort, ostružiny recept, ostružiny dort, recepty z ostružin, nepeceny dort s jogurtem, nepecený dort z vloček, nepečený dort z jogurtu a ovoce, jogurtový nepečený dort recept, dort s agaru, jogurt s agarem, dort z jogurtu, nepečený dort jogurt, nepečený dort s agarem, recepty z ostružin dorty, co lze z ostružin

Suroviny:
vločky ovesné, kokos strouhaný, slunečnice loupaná, olej kokosový, sirup rýžový, marmeláda ostružinová, smetana zakysaná, voda, agar, jogurt bílý, smetana, agar

Přidat fotografie receptu