Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarská houbová polévka

Vydatná houbová polévka zahuštěná kysanou smetanou vám společně s pečivem nahradí oběd nebo večeři. Houby mají vysoký obsah vlákniny, proto člověka nasytí na delší dobu. Tato dobře okořeněná polévka vám zajisté zachutná.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 211 kJ /
289 kcal
Bílkoviny12,55 g
Tuky10,92 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 617 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy33,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přihodíme houby, osolíme a za stálého restování necháme houby pustit šťávu. Krok 2: Jakmile se šťáva vypaří, přisypeme mouku a ještě chvilku mícháme. Zaprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vývarem a sójovkou. Důkladně rozmícháme a necháme vařit 15 minut. Krok 3: Do zakysané smetany přidáme pár lžic horké polévky aby se nesrazila a po částech vmícháme do polévky. Krok 4: Dochutíme citronovou šťávou nebo octem a pepřem. Odstavíme a přidáme posekaný kopr a petrželku.

TIP: Top 7 - Houbová jídla

Zveřejněno 22. 9. 2017

Poznámka autorky 1974andrea

Recept je z časopisu Prima Fresh.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxEL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxEL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Po návštěvě lesa jsem se rozhodl, že si z hub uvařím polévku. Na bramboračku jsem zrovna neměl chuť, tak jsem uvařil tuto. Výsledek mě mile překvapil. Doporučuji. :yes:

KatkaCechova: Díky za zprávu :-K

Je skvělá! Včetně sójovky :-)

Juraj Horak: Bylo uvedeno v původním receptu ;-)

Bez te sojovky to beru .

:yes::yes::yes:<3:-K

srettka: Díky:-K A kopr jsi taky nedala? Pokud ti chutnala tahle, zkus ještě jinou ;-) https://inkitchenopen.blogspot.cz/2016/08/gobova-j...

Výborná polévka, netušila jsem, že s paprikou se ta houbová chuť tak dobře spojí. Určitě jsem jí nevařila naposledy:yes:
Zapomněla jsem podotknout, že jsem jí dělala bez kysané smetany, to já moc v omáčkách a polévkách nemusím. Ale i tak je senzační.

Polévka je dokonalá, chutná mi víc, než naše klasika - bramboračka.<3:yes:

:yes:Ale polevka vypada nadherne.......hned bych si dala...<3 Samozrejme sojovka je cinska, ale globalne se pouziva nejmene 25 roku.
Ja osobne sojovku pouzivam aspon 35 let a to i v nekterych v ceskych receptech! Jak kdy mam na co chut........

Možno to tak v časopise bolo, ale pochybujem, žeby Maďar dal do hubovej polievky sójovku. :-K Inak, takáto polievka sa varí aj u nás. ;-)

tejaja: máš pravdu tejajo, sojovka do maďarských jídel nepatří ... pokud bylo někde něco (byť i na maďarských stránkách) uvedeno, nejedná se o originál národní recept.
Mimochodem - já sojovku, maggi podobné (promiňte, ale pro mě) "sairajty" nepoužívám a když je třeba, nahrazuji je bylinkami ... Ale je na každém z nás jaké má chutě a jak si jídlo upraví ...

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
maďarská houbová polévka, maďarska polévka, madarske polevky, madarskepolevky, madraska polévka, houbová polévka, maďarská houbová polévka recept, houbová polévka recept, maďarská houbova krémová polévka, maďarská houbová, narodni polevky madarsko, kuchařka madarská rybi polévka, recepty madarske polevky, polévka s houbami, madarska polevka s houby, národní maďarska polevka, recepty na houbovou na polévku, polévka houbová, maďarské weby, název maďarské polevky

Suroviny:
houby lesní, cibule, koření paprika maďarská, mouka hladká, omáčka sojová, smetana zakysaná, máslo, šťáva citronová, kopr čerstvý, petrželka, sůl, pepř mletý, vývar masový

Přidat fotografie receptu