Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loštický řízek

Loštický řízek vám na první pohled může připomínat řízky holandské. Klasický strouhaný sýr jsme však nahradili syrečky a místo smažení na pánvi jsme placičky upekli v troubě. Kuchyň vám během chvilky zaplní typická vůně.

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 562 kJ /
851 kcal
Bílkoviny140,38 g
Tuky26,00 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,61 g
Sacharidy13,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrovou plec nameleme na mlýnku. Přidáme nahrubo nastrouhané tvarůžky, utřený česnek, vajíčko, trochu pepře, majoránky a sůl. Solí šetříme, protože tvarůžky jsou slané. Vše promícháme a pokud je potřeba, přidáme hrst strouhanky. Krok 2: Z vypracovaného těsta tvoříme oválné placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji nebo sádle.
Můžeme je však také upéct dorůžova v troubě na pečícím papíře, jen pokapané olejem. Krok 3: Podáváme s různě upravenými bramborami.

TIP: Jak na nejlepší bramborovou kaši?

Zveřejněno 22. 9. 2017

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Albert magazín

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loštický řízek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RyGK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loštický řízek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RyGK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

:yes::yes::yes::yes:

Vynikající...smažila jsem na pánvičce....příště zkusím dát do trouby.....:-):-):-):-):-)

Luxusní, pečeno v troubě, lepší jak z pánve ????????

Eja57: ja takéto veci otáčam, aj na videu sa otáča...

Eja57: děkuji. A díky za vaše recepty :yes:

Ript82: autorka ti už neodpoví - takže bych tipla tak 200 stupňů, po 15 minutách zkontrolovat, do zlatova, tipla bych tak 20-25 minut, přece jen je tam maso, neotáčela bych

V té troubě na kolik stupňů a kolik minut? V půlce obracet? :-8;-)

Toho oleja je akurát, prestavte si to množstvo na panvičke. To by ste museli dať omnoho viac. Čiže, ak to nechcete mať vysušené a trúchle, oleja je tu primerane.

manekineko: o a právě proto je peču na plechu s pečícím papírem, abych toho tuku nedávala tolik. Mleté maso má v sobě dost tuku ;-)

Lukas, děkuji za video! Příště bych na pečící papír nedávala tolik tuku!! Já dávám jen minimum. Děkuji za vyzkoušení :-)

Dana Klímová 9. 10. 2017 05:41
Je to bašta.<3

Dana Klímová: děkuji! :-8

Děkuji všem za bodíky :-8

:yes::yes::yes:

Marie Svarcova: děkuji! :-)

Ráda to vyzkouším:yes::-K<3

Věra: Budu moc ráda :-)

:-K:yes:

Ivace64: ;-)

...to musí být bašta <3
...jak říkají poláci, určitě to "pięknie pachnie"(krásně voní):-p:yes:

Tom Beyk: No, možná kdysi. Dneska už nepáchnou ani tvarůžky! :-D Ale bylo to skvělé :-)

<3:-K:yes:

jemmy: děkuji :-K

:yes::yes:<3

Syrečky nasekáš nebo pomeleš:-?

cathleen: omlouvám se, trochu jsem to odflákla, hned to opravím ;-)

Tématické fráze:
loštický řízek, loštícký řízek recept, loštické řízky, loštický sekaný řízek, smažený loštický řízek, loštický vepřový řízek, řízek, řízek recept, řízky z plece, lošticky smazeny rizek, vepřový loštický řízek, soukenický mletý řízek, recept na losticky rizek, jak upect řízek, jak upéct přírodní řízek, sekaný loštický řízek, řízky z plecka, loštický karbenátek, řízky recepty, loštickývepřový řízek

Suroviny:
sýr tvarůžky kulaté, plecko vepřové, vejce, česnek, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu