Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavé paličky se škvarky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 404 kJ /
2 009 kcal
Bílkoviny57,70 g
Tuky35,10 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy352,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu – částečky mouky zbobtnají, měknou a také se lépe vyvíjí lepek.
K vykynutému omládku přidáme namočenou mouku a zbytek všech surovin, uhněteme těsto a necháme ho asi hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 12 kousků, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na paličku.
Všechny paličky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií. Svrchu je lehce zmáčkneme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými škvarky, které rukou zlehka na těsto přitiskneme a takhle necháme paličky před pečením znovu vykynout.
(Kdo má rád, může navíc mezi škvarky sypnout několik zrníček hrubé soli.) Krok 3: Upečeme je ve vyhřáté troubě (220°C/15-20 minut).

Zveřejněno 23. 9. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/tmave-palicky-se-skvark...

Jde o upravené Tmavé sádlové paličky - protože tady jsou škvarky, které pečivo hodně ochutí, ale také je díky nim i mastnější, do těsta přišlo už jen trochu oleje...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé paličky se škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8yLL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavé paličky se škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8yLL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty ze škvarků

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí čerstvé, mouka celozrnná pšeničná jemná, voda, olej, mouka hladká, sůl, kmín drcený, vejce, škvarky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu