Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nanuková roláda

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Backurka Backurka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 008 kJ /
2 631 kcal
Bílkoviny58,74 g
Tuky141,70 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 504 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy275,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a postupně přidáme mouku. Na konec opatrně vmícháme tuhý sníh. Dáme na pečící papír a pečeme do růžova. Balíme ještě horké. Krok 2: Vejce nepřetržitě mícháme s cukrem nad párou do zhoustnutí - zkaramelizuje.
Po uvaření ještě chvilku mícháme, než ho přidáme k máslu - aby vejce trochu zchladlo, (jinak by se máslo mohlo rozpustit). Šlehačem vyšleháme se salkem do krému .
Odebereme 1/2 krému a do druhé přidáme kakao. Krok 3: Vychladlý závin rozbalíme a potřeme marmeládou a světlým krémem.
Zabalený potřeme tmavým krémem. Nebo opačně.

Zveřejněno 25. 9. 2017

Poznámka autorky Backurka

Můžeme potřít čokoládovou polevou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nanuková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z8Om

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nanuková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z8Om

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Mela by jsi připsat k té přípravě krému, že je třeba to vejce s cukrem nad parou šlehat a nebo míchat, jinak se srazí. To hlavně pro začátečníky je třeba být trochu konkrétnější;-)

srettka: opraveno. Děkuji

:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
rolády hurikán, roláda hurikán videorecept, rolada s nanukem, vejce se světlým žloutky, schwarzwaldská roláda, michat krem nad parou

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, vejce, cukr, máslo, salko, kakao,

Přidat fotografie receptu