Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbkový přeliv k masu

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie398 kJ /
95 kcal
Bílkoviny7,93 g
Tuky1,21 g
Vláknina0,12 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hříbky nakrájíme na tenké plátky, restujeme nasucho na pánvi. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Krok 2: Zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme asi 1 minutu osmažit Krok 3: Přidáme mléko, sůl, pepř a vaříme za stálého míchání tak dlouho, až dostane přeliv požadovanou konzistenci.

Zveřejněno 1. 10. 2017

Poznámka autorky Kocmax

Přeliv můžeme stejným způsobem připravit i ze žampiónů nebo jiných malých, tvrdých hub. Vždy dbáme, aby se houby dostatečně dlouho tepelně upravovaly a důkladně se převařily, protože některé druhy hub mohou být z důvodu nedostatečného tepelného zpracování nebezpečné.

https://varimebeztuku.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbkový přeliv k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pD12

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbkový přeliv k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pD12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
houbový přeliv na maso, houbový přeliv, preliv na maso, přeliv k masu, recept houbový přeliv, houby k masu, houbový přeliv k masu, smetanovy preliv k masu, houby jako příloha k masu, hříbkový přeluiv, hříbkový přeluiv, prelivy na maso, houby priloha k masu, hřibový přeliv na maso recepty, maso s s prelivem hub, houbovy přeliv na maso recepty, houbovypřeliv, omacka na preliv, houbovy přeliv omačka, houbový přeliv na maso recept

Suroviny:
houba hřib, mléko nízkotučné, mouka hladká, vývar, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu