Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peka

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bohunka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 205 kJ /
2 917 kcal
Bílkoviny353,68 g
Tuky113,34 g
Vláknina36,98 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 2,74 g
Sůl6,46 g
Sacharidy106,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky cca 5 cm kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme, přidáme bylinky a olej. Krok 2: Zeleninu nakrájíme na větší kousky (velkosti masa), osolíme a smícháme s masem. Na dno vyššího plechu dáme slaninu a směs na to vysypeme. Krok 3: Rovnoměrně rozprostřeme maso mezi zeleninu. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (na 1 hodinu přikryjeme alobalem). Případně lehce podlijeme vodou (není nutné, zelenina i maso pustí šťávu). Dopečeme dozlatova.

Zveřejněno 28. 6. 2009

Poznámka autorky Bohunka

Nedá to moc práce, pečete prakticky celé hlavní jídlo v jednom. Můžete podávat s pečivem, ale pokrm je dostatečně sytý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Peka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lgp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Peka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lgp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

priprava pokrmu podobna jako u peky,ale peceno v prenosne troube na elektrinu kulatého tvaru kde domaci pecou téměř vse vasmes venku. vozi si to z hercegoviny.zna někdo nazev toho vyrobku ?

dělávám a je to dobrota, zatím teda pouze v pekáčku ale hrnec Peka bych si přála;-)

Peka je názov špeciálneho hrnca ktorý sa používa na prípravu jedla priamo na ohni. Je z masívnej liatiny a s vrchnákom váži 22 kg. peka ktorá má priemer 50Cm. Vrchnák je upravený tak aby popol ktorým sa cela peka zahŕňa nepadol na zem ale zostáva na vrchnáku. Toto je teda peka.

Peka je název pokrmu, který se takto peče v Chorvatsku. Originálně tam patří skopové, vepřové a hovězí plus ta kořenová zelenina a čerstvé bylinky.:-*

Mám dotaz: co je to peka? Je to jen překlep nebo slangový výraz a já bába nad hrobem úplně off?;-(

No tak to mě těší! My jsme se olizovali až za ušima ještě večer. :-D Bohunka

Moc jsme is všichni pochutnali a pekáček byl doporučen k opakovaní. Díky, Bohunko :-)

Dnes jsem to strčila do trouby, bude k večeři. Už teď navýsost chutně voní. :yes:

Jiřička 29. 6. 2009 12:45
:-pMoc děkuji za nový recept do jednoho pekáče. Mám takovéto recepty ráda. Žádné nádobí a klidně mohu u toho koukat do PC. Zdravím z okr. Kolín

Také musím chválit:-8, dá se měnit druhy masíčka a ještě k tomu v jednom pekáči, no jinak "balada do pusenky":-D:yes:

Takovéto recepty taky miluju, kombinaci podle sebe a všechno při jednom. :-p;-):yes:

Jídla z jednoho pekáče (hrnce) mám ráda. Nenadělá se nádobí a když je to ještě v troubě, tak se u toho nemusí stát. :yes: +;-)

Tento pěkný recept mi připomněl, že tu naléhavě chybí kategorie "směsi mas". Není to dlouho, co bych ji byla potřebovala a využila...viz Rudolfova jehla. Musela jsem recept zařadit do minutek, Bohunka to řešila "hovězím", které v receptu samotném ani nefiguruje...:-)

Tohle ukládám,vyzkouším,ty druhy masa lákají :-p:yes:,dávám bodík

Bohunko, dobré masíko a hned 3 druhy, česnek a tolik dobrých bylinek:-pto si ukládám a dojde k vyzkoušení zaručeně;-)Já už ti bodíka dám klidně dneska,nemůže to být "nedobrý".:yes:

Tématické fráze:
peka, chorvatska peka, peka recept, chorvatska peka recept, recept peka, peka jídlo, peka chorvatsko, peka recepty, jídlo peka, chorvatsko peka, co je peka, chorvatské jídlo peka, peka chorvatské jídlo, recept chorvatska peka, jehněčí peka, hrnec peka, recept na peka, recepty peka, peka z chorvatska, pokrm peka

Suroviny:
maso hovězí, maso vepřové, maso kuřecí, mrkev, petržel, celer, cibule, brambory, česnek, cibulka jarní, slanina anglická, olej olivový, čerstvé bylinky, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu