Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský kváskový chléb

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

woman woman

Náročný

Doba přípravy 3600 min Doba přípravy: 3600 min

3600 min (3600 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 029 kJ /
1 441 kcal
Bílkoviny45,00 g
Tuky7,76 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,61 g
Sůl9,00 g
Sacharidy290,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin. Krok 2: Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin. Krok 3: Po dvou hodinách přimícháme 9 g soli (dávám vulkanickou). Krok 4: Po uplynutí dvou hodin od zadělání těsta a po přisypání soli a jejím zapracování do těsta následuje překládání těsta po cca 40 minutách. Doporučuji navlhčenýma rukama, těsto se tak nelepí. Překládáme celkem 3x. Krok 5: Poté, co ukončíme třetí překládání těsta, necháme je chvíli - cca 20-30 minut -přikryté pracovat a teprve potom stáčíme chléb do ošatky. Těsto zraje celkem cca 5 hodin. V ošatce dále kyne. Je možné ošatku zabalit do igelitky a nechat kynout přes noc v lednici. Krok 6: Další den vyjmeme z lednice, necháme při pokojové teplotě nakynout, což zpravidla trvá 2-3 hodiny, ale i více, v závislosti na teplotě v místnosti. Před samotným pečením je možné bochník potřít rozšlehaným bílkem s kukuřičnou polentou. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě předehřáté na 250 stupňů. Na prvních 20 minut přikryjeme bochník alobalem. Poté snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme dalších 25-35 minut.

Zveřejněno 5. 10. 2017

Poznámka autorky woman

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oB5j

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oB5j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
překládání kváskového chleba, příprava kvásku na chleba, kvaskovy chleba z lednice, hydratace chleba, překládání chleba, bílý kvaskovy chléb, glazura na chleba, kváskový chléb z lednice, chleba bílý z kvásku, priprava kvasku, těsto na chleba v lednici, moravský chléb, teato na chleba v lednici, domácí kváskový chléb překládání, překládání těsta na třetiny, chleb startér, kvaskovy chleb v lednici, moravský cibulový chléb, kvaskovy chleba prekladani, kváskový chleba recept

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, bílek

Přidat fotografie receptu