Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Doba přípravy 30 minut + 25 minut pečení + kynutí

30 minut + 25 minut pečení + kynutí

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 376 kJ /
2 241 kcal
Bílkoviny91,80 g
Tuky83,71 g
Vláknina14,08 g
Cholesterol 396 mg
Sodík 3,65 g
Sůl9,08 g
Sacharidy273,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte teplým (ne horkým) mlékem. Rozmíchejte spolu se lžící mouky. Misku přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut. Krok 2: Do mísy nasypte mouku, promíchejte se solí a uprostřed udělejte důlek. Žloutek vyklepněte do důlku, zalijte vlažnou vodou a vidličkou lehce prošlehejte. Přidejte kvásek, olej a zpracujte těsto. Lehce těsto poprašte moukou, přikryjte mísu utěrkou a nechte kynout 45 minut, až hodinu. Během kynutí alespoň jednou propracujte. Krok 3: V míse rozmačkejte pomocí vidličky mozzarellu. Promíchejte s ricottou, nadrobno pokrájenými bylinkami a špetkou soli. Krok 4: Z těsta vyválejte plát silný asi 5 mm. Velkou skleničkou vykrajujete kolečka (o průměru cca 5 cm). Doprostřed dejte asi lžičku náplně a zabalte jako buchtu. Takto naplňte všechny bochníčky a nechte je ještě tak 5 minut odpočívat na vále. Krok 5: Na plech rozprostřete pečící papír a doprostřed položte keramickou misku. Bochánky ze stran a zespodu potřete olejem. Skládejte vedle sebe dokola - okolo misky. Povrch bochánků potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Misku opatrně oddělte od těsta. Pokud se někde trochu připekly, opatrně je oddělte od misky nožem. Krok 6: Šalotku nakrájejte najemno. Zpěňte na oleji, přidejte drcená rajčata, případně cukr, česnek, sůl a čerstvě mletý pepř a vařte, dokud dip nezhoustne. Pokud chcete dip jemnější, můžete ho lehce promixovat tyčovým mixérem,

Zveřejněno 7. 10. 2017

Poznámka autorky Vareniste.cz

Tipy k tomuto receptu a další rady do kuchyně najdete na: http://www.vareniste.cz/syrove-bochanky-s-teplym-r...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lpqw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lpqw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
syrový bochnik, salát s rajčatovým dipem

Suroviny:
droždí, cukr, mléko, mouka hladká, mouka hladká, žloutek, voda, sůl, olej olivový, olej, vejce, semínka sezamová černá, sýr mozzarella, sýr ricotta, bazalka čerstvá, tymián, sůl, olej, cibule šalotka, rajče drcené, česnek, cukr, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu