Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 376 kJ / 2 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,80 g |
Tuky | 83,71 g |
Vláknina | 14,08 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 3,65 g |
Sůl | 9,08 g |
Sacharidy | 273,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte teplým (ne horkým) mlékem. Rozmíchejte spolu se lžící mouky. Misku přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut.
Krok 2: Do mísy nasypte mouku, promíchejte se solí a uprostřed udělejte důlek. Žloutek vyklepněte do důlku, zalijte vlažnou vodou a vidličkou lehce prošlehejte. Přidejte kvásek, olej a zpracujte těsto. Lehce těsto poprašte moukou, přikryjte mísu utěrkou a nechte kynout 45 minut, až hodinu. Během kynutí alespoň jednou propracujte.
Krok 3: V míse rozmačkejte pomocí vidličky mozzarellu. Promíchejte s ricottou, nadrobno pokrájenými bylinkami a špetkou soli.
Krok 4: Z těsta vyválejte plát silný asi 5 mm. Velkou skleničkou vykrajujete kolečka (o průměru cca 5 cm). Doprostřed dejte asi lžičku náplně a zabalte jako buchtu. Takto naplňte všechny bochníčky a nechte je ještě tak 5 minut odpočívat na vále.
Krok 5: Na plech rozprostřete pečící papír a doprostřed položte keramickou misku. Bochánky ze stran a zespodu potřete olejem. Skládejte vedle sebe dokola - okolo misky. Povrch bochánků potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte dozlatova. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Misku opatrně oddělte od těsta. Pokud se někde trochu připekly, opatrně je oddělte od misky nožem.
Krok 6: Šalotku nakrájejte najemno. Zpěňte na oleji, přidejte drcená rajčata, případně cukr, česnek, sůl a čerstvě mletý pepř a vařte, dokud dip nezhoustne. Pokud chcete dip jemnější, můžete ho lehce promixovat tyčovým mixérem,
Zveřejněno 7. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lpqw
Moje poznámka
Sýrové bochníčky s teplým rajčatovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lpqw
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec bez vajec
EvaMl před 58 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 1 hodinou
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 1 hodinou
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 2 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 3 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 7 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 11 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 11 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 12 hodinami
Tématické fráze:
syrový bochnik,
salát s rajčatovým dipem
Suroviny:
droždí,
cukr,
mléko,
mouka hladká,
mouka hladká,
žloutek,
voda,
sůl,
olej olivový,
olej,
vejce,
semínka sezamová černá,
sýr mozzarella,
sýr ricotta,
bazalka čerstvá,
tymián,
sůl,
olej,
cibule šalotka,
rajče drcené,
česnek,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře