Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečené houby s česnekem a bazalkou

Houby jsou jednou ze surovin, kterou buď máte rádi nebo je zrovna nemusíte vyhledávat. Jste-li milovníci hub, vyzkoušejte tento recept. Do marinády z oleje, bylinek, česneku a balsamica naložte kousky žampionů, nechte přes noc uležet a pak je upečte.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba uležení

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba uležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 517 kJ /
363 kcal
Bílkoviny8,50 g
Tuky26,83 g
Vláknina13,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Použijeme raději menší houby. Pokud je nemáme, ty větší překrájíme. Smícháme utřený česnek s olejem, balsamicem a bylinkami. Krok 2: Do směsi vložíme očištěné houby a necháme minimálně 20 minut marinovat. Pokud nespěcháme, necháme je marinovat přes noc. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Houby vložíme i s marinádou do zapékací misky a pečeme 20-25 minut. Krok 4: Můžeme podávat samostatně s chlebem nebo jako přílohu k masu. Je zcela na nás, jak nám budou nejlépe chutnat.

TIP: Desatero na téma houby

Zveřejněno 7. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené houby s česnekem a bazalkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDEM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené houby s česnekem a bazalkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDEM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Vypadá to velmi dobře, zajímavá kombinace koření s houbami. Ráda vyzkouším ;-):yes:

Eviip: děkuji :-)

krása:-K

Ivace64: :-8:-p

Já si je taky občas takhle dělám, jen místo bazalky kořením kmínem ;-):yes:

Angel 666: i to je možné a určitě i jedlé :-)

<3<3To vypada krasne a urcite velka dobrota:-K:yes:

mňam, krásné houbičky:-):yes:

To vypadá a určitě i chutná skvěle....:yes::yes:;-)

mika59: opravdu ano ;-)

:-K:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
žampiony krémové recepty, opečené houby, houby s česnekem, opečené na houby, houby s bazalkou, houby opečené, krémový žampion recept, italksé marinované houby s česnekem, balsamicke sojove pecene cesnekove houby, opečené žampiony s česnekem

Suroviny:
žampióny, česnek, bylinky, paprika sušená sladká, olej olivový, pepř mletý, sůl, ocet balsamiko

Přidat fotografie receptu